Koneen säätiön tukea kannattaa hakea

Vuoden tärkein apurahainfo? Koneen säätiö kertoo syksyn hausta

Nyt rohkeita avauksia kehiin ja apurahaa hakemaan Koneen säätiöltä! Se on merkittävimpiä ja edistyksellisimpiä suomalaisen taiteen ja tieteen rahoittajia. Vuonna 2019 säätiö myönsi apurahoja, palkintoja ja lahjoituksia yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.

Varsinainen apurahahaku on syyskuussa, mutta nyt on aika kehitellä ajatuksia. Siksi Koneen säätiö järjestää perinteisen apurahainfon torstaina 28.5. – tällä kertaa striimattuna.

Tässä faktat:

Koneen Säätiön seuraava vuosittainen apurahahaku järjestetään 1.–15. syyskuuta 2020. Apurahainfossa torstaina 28.5. kerrotaan tulevan syksyn apurahahausta ja kuullaan myös apurahansaajan kokemuksia.

Aika ja paikka: Keskiviikko 28.5. klo 13.00–14.30, striimattuna Koneen Säätiön Facebook-sivulla.

Infossa kerrotaan tulevan syksyn yleisestä apurahahausta, Lauttasaaren kartanon residenssin hausta sekä tänä vuonna toteutettavasta teemahausta, joka tarkastelee Venäjää ja suomalaisvenäläisiä suhteita ympäristön ja kestävän kehityksen näkökulmasta. 

Koneen Säätiön johtaja Anna Talasniemi kertoo säätiön apurahoista ja Lauttasaaren residenssistä, tiedejohtaja Kalle Korhonen puolestaan säätiön tuesta tieteelle sekä teemahausta. Lisäksi säätiön apurahansaaja Freek van der Vet kertoo teemahakuun liittyen Venäjää käsittelevistä projekteistaan sekä kokemuksistaan apurahanhakijana ja -saajana. 

Tilaisuuden aikana yleisö voi esittää kysymyksiä Facebook-striimin kommenttikentässä tai Twitterissä. Kysymyksiin vastataan puheenvuorojen jälkeen. 

Jos info ei riittänyt tiedontarpeen tyydyttämiseen, kannattaa varata yksityinen keskusteluaika. Ne pidetään keskiviikkona 10.6., klo 10–13 (Kalle Korhosen ajat klo 10–14), Lauttasaaren kartanossa. 

Apurahanhakijat ja -saajat voivat varata 20 minuutin mittaisia keskusteluaikoja, puhelinaikoja tai skypeaikoja johtaja Anna Talasniemeltä (taiteen ja kulttuurin apurahat), tiedejohtaja Kalle Korhoselta (tieteen ja tieteen yleistajuistamisen apurahat, huom. myös taiteellinen tutkimus), apurahakoordinaattori Maija Karasvaaralta (yleiset apurahoihin liittyvät kysymykset) tai viestintäpäällikkö Heljä Franssilalta (hankkeiden viestinnän sparraus). 

Osallistuminen edellyttää ajan varaamista.