Tällä porukalla maaliin asti

Uusi tiimi aloitti: “Tavoitteena on tehdä tarjous, josta Eurooppa ei voi kieltäytyä”

Tampereen ja Pirkanmaan haku Euroopan kulttuuripääkaupungiksi lähti nyt vauhdilla toiseen vaiheeseen. Perjantaina 14. elokuuta koolla oli yli 40 kuntavaikuttajaa eri puolilta Pirkanmaata pormestari Lauri Lylyn johdolla syksyn käynnistyspalaverissa.

Kokouksessa esittäytyi myös projektin uusi vetäjä, Tampereen kaupungin tapahtumajohtajan tehtävästä projektiin siirtynyt Perttu Pesä. Pesä esitteli samalla kakkosvaiheen uuden tiimin.

Luovana johtajana ensimmäisessä hakuvaiheessa toiminut Juha Hemánus jatkaa toisessa vaiheessa ohjelmatyön johtamista. Muut toisen vaiheen määräaikaiset tehtävät olivat haettavina. 165 hakemuksen joukosta hommiin seuloitui vahva porukka.

Hakutiimissä on aloittanut kuntakoordinaattorina Maria Peräinen, tuottajina Satu Keltanen ja Ilona Kyykoski sekä projektikoordinaattoreina Päivi Harri ja Kirsi Mustalahti.

Lisäksi tiimin jäsenenä jatkaa hankkeen pääkuntakumppani Mänttä-Vilppulan kanssa yhteisesti jaettu työntekijä, tuottaja Sipriina Ritaranta.

Vanhasta tiimistä mukana on vielä viestintäsuunnittelija Seppo Roth elo-syyskuun ajan.

Koko uuden tiimin kuvat ja perusteellisempi esittely löytyy Ota yhteyttä -sivulta. Kannattaa lukea!

Tällä tiimilla kulttuuripääkaupunkihaku viedään maaliin asti: Kirsi Mustalahti (vas.), Maria Peräinen, Juha Hemanus, Sipriina Ritaranta, Ilona Kyykoski, Satu Keltanen ja Päivi Harri. Kuvasta puuttuu projektin vetäjä Perttu Pesä.

 

Tavoitteena “kansankielisyys”

Perttu Pesä ehti jo kehua uuden tiimin Aamulehden haastattelussa:

“Löydämme kaikille oikean suunnan, ettei kenenkään tarvitse jäädä yksin painimaan. Tämä on joukkuelaji ja vanhana joukkuepelaajana (jalkapallo) oikeasti tykkään siitä. Tosi nastaa on lähteä katsomaan sitä, miten me löydämme semmoisen yhteisen pirkanmaalaisen vision siitä, mitä me halutaan olla, miten halutaan näkyä ja mitä me halutaan tehdä. Tästä tulee mielenkiintoinen talvi”, Pesä sanoi Aamulehdessä.

Hän korosti sitä, että nyt pitää hieno hanke tehdä ymmärrettäväksi ja yhteiseksi asiaksi myös suurelle yleisölle.

“Ensimmäinen homma on yhteisen innostuksen liikkeelle saaminen Tampereella ja naapurikunnissa. Meidän on päästävä vähän kansankielistämään tätä mitä olemme tekemässä.”

Pertun mukaan hänen kokonaistavoitteensa on selvä:

“Tavoitteena on tehdä tarjous, josta Eurooppa ei voi kieltäytyä.”

Pesä näki Pirkanmaan haun isona vahvuutena sen, että mukana on koko maakunta.

“Jos jonkun positiivisen asian koronapandemiassa näen, niin tämä saattaa olla maaseudun uudelleen syntyminen. Ei ehkä ole pakko enää urbanisoitua. Tässä meillä on Tampereena paljon opittavaa naapurikunniltamme. Euroopassa tilanne on nyt samantyyppinen. Tämän näkökulman pystyy sinnekin viemään.”