Tampereen Hiedanrannassa workshopattiin syyskuussa kulttuuripääkaupungin ohjelmahausta.

Urjala lähtee mukaan hakemaan kulttuuripääkaupungiksi

Tampereen ja Pirkanmaan kuntien kulttuuripääkaupunkihaku 2026 vahvistuu edelleen. Maanantai-iltana hakijoiden joukkoon liittyi myös Urjalan kunta.

Urjalan kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan mukaanlähdöstä yksimielisesti. Urjala on kulttuurihistoriallisesti merkittävä pirkanmaalainen kunta jo senkin takia, että Vänö Linna syntyi Urjalassa. Urjalassa vietetään muun muassa kulttuuritapahtumaa Pentinkulman päivät.

Urjalan päätöksen jälkeen kulttuuripääkaupunkihaussa ovat mukana Tampere, pääkuntakumppani Mänttä-Vilppula sekä 16 muuta pirkanmaalaista kuntaa. Mukana ovat Nokia, Ylöjärvi, Pirkkala, Kangasala, Orivesi, Ruovesi, Pälkäne, Hämeenkyrö, Valkeakoski, Ikaalinen, Lempäälä, Parkano, Sastamala, Virrat, Vesilahti ja uusimpana siis Urjala.

Tampere ja Pirkanmaa hakevat kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026. Tuona vuonna toinen Euroopan kulttuuripääkaupungeista valitaan Suomesta. Tampereen kanssa kilpailevat Oulu ja Savonlinna. Savonlinnan haussa ovat mukana monet itäsuomalaiset kaupungit, kuten Mikkeli, Lappeenranta ja Kuopio.

Haun ensimmäinen vaihe ratkeaa alkukesästä 2020 ja lopullinen valinta tehdään alkuvuonna 2021. Valinnan tekee eurooppalainen asiantuntijaraati.

Tampereen Hiedanrannassa workshopattiin syyskuussa kulttuuripääkaupungin ohjelmahausta.