Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala toi kuntansa mukaan Euroopan kulttuuripääkaupunkihakuun.

Tervetuloa Urjala! ”Sitten kootaan paikalliset porukat ja lähdetään ideoimaan”

Urjala teki viime maanantaina ison päätöksen: Yksimielinen kunnanhallitus päätti, että kunta lähtee sittenkin mukaan Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihakuun. Vielä keväällä Urjala päätti jäädä hausta pois. Sekä sisäiset että ulkoiset kyselijät saivat kunnan muuttamaan mieltään, kertoo kunnanjohtaja Hannu Maijala:

”Tampere esitti meille poisjääville, että mukavaa jos olisitte mukana. Pormestari Lylyltä tuli selkeä toivomus. Ja sitten täälä Urjalassa kävi aika monet minullekin toteamassa, että on vähän noloa kun Urjala on olevinaan kulttuuripitäjä ja jää pois tästä hausta. Kyllä se oli kuntalaistenkin toive”, Maijala toteaa.

Urjalalla tosiaan on kulttuurikunnan maine. Väinö Linnan syntymäkunnasta löytyvät esikuvat Täällä Pohjantähden alla -trilogian tapahtumapaikoille. Pentinkulman päivät pitää yllä kirjallisuusperinnettä. Ja Nuutajärven lasitehdashan on yksi Suomen vanhimmista teollisuusyrityksistä.

Kulttuuripääkaupunkihaun tiimi kävi maanantaina 30.9. pitämässä kunnan johtohehnkilöille kalvosulkeisia siitä, mihin kunta nyt on oikeasti lähtenyt mukaan. Viesti kuntaan oli selvä: Mitä enemmän Urjalasta tulee hyviä ohjelmaehdotuksia vielä auki olevaan ohjelmahakuun, sitä enemmän Urjala voi hausta hyötyä.

Urjalan johto.
Satu Sarin (vas.), Terhi Källi, Juha Salo ja Hannu Maijala olivat maanantaina kuulolla, kun Aino Holma (oik.) kertoi kulttuuripääkaupunkihaun tämän hetkisen tilanteen.

 

Urjalan sivistysjohtaja Juha Salo puolestaan tiivisti Urjalan toiveet kulttuuripääkaupunkihaun vaikutuksista näin:

”Minä odotan, että tämä lisää Pirkanmaan yhteisöllisyyttä kulttuurin alalla ja tuo kansalaisille mahdollisuuksia vaikuttaa oman hyviinvointiinsa ja elämään.”

Salo tiivisti jo seuraavat vaiheet: ”Next step on ensi maanantain kulttuurietkot ja sitten kootaan paikalliset porukat ja lähdetään ideoimaan. ja katsotaan, mihin sllä päästään.”

Haun merkeissä järjestetään maanantaina 7.10. Urjalassa niinsanotut ”etkot”. Niissä on tarkoitus kuulla erityisesti kuntalaisten ääntä, toiveita ja ideoita ja kysymyksiä. Etkot pidetään klo 17.30 – 19.30 uudella yhtenäiskoululla osoitteessa Urjalantie 37, auditorio.

Koska Urjala tuli mukaan varsin myöhäisessä vaiheessa, niin nyt on kiire. Pääkaupunkihaun varsinainen avoin ohjelmahaku päättyy jo kahden viikon päästä. Siihen mennessä olisi hyvä saada ainakin mukavia aihioita ohjelmaehdotusten listalle jatkojalostettaviksi.