Kun ei riitä tipi-tipi-ti, täällä nupit kääntyy kaakkoon!

Tampereen kaupunki sai Mansesterilta ensimmäisen kultalevynsä

Tämä on historiaa: Tampereen kaupunki sai 21.11.2019 ensimmäisen kultalevynsä.

Tempauksen takana olivat tamperelainen rap-yhtye Mansesteri ja Mikko Alatalo, joiden yhteisesitys Tampere II saavutti kultalevyrajan. Tekijät kävivät luovuttamassa kaupungille oman kappaleen kultalevyä, koska Tampere on täysin keskeinen osa tuota menestyskappaletta.

Mansesteri
Siinä se on, Tampereen kaupungin ensimmäinen kultalevy. Lauri Lyly vastaanotti Tampere II -levyn. Tapausta todistivat Jesse Lehtinen, Iiro Lehtonen ja Mikko Alatalo.

 

Varoitus lukijalle: Nyt seuraa tamperelaista patrioottista hehkutusta.

Portit koskaan mene ei kii / yönälkä loppuu Vaakkoon / Kun ei riitä tipi-tipi-tii / täällä nupit kääntyy kaakkoon.

Lukemattomista Tapparan peleistä tutut rivit kajahtivat Tampereen Raatihuoneella kun Mansesteri ja Alatalo esittivät kappaleensa pormestari Lauri Lylylle.

”Kappale kuvaa tamperelaisuutta erinomaisesti. Tämä kultalevy tulee esille arvoiselleen paikalle virastotalossa”, lupasi Lauri Lyly. Paikaksi on suunniteltu talon ala-aulan seinää, mistä levy näkyy ohikulkijoille myös kadulla.

Mansesterin Tampere II on vuonna 2015 omakustanteena julkaistu Tampereen ylistyslaulu. Rap-biisin kertosäkeessä Mikko Alatalo fiittaa Mansesteria Harri Rinteen tekemillä sanoilla. Sukupolvet kohtaavat.

Kultalevyn raja on kaksi miljoonaa striimausta suoratoistopalvelussa. On hyvin harvinaista, että omakustanne, eli indie-tuotanto tähän rajaan yltää. Mansesteri on tunnettu myös Tappara-laulustaan Saravon Pekka, mutta tämä Tampere II vasta räjäytti potin.

”Käytiin pohjoisen kiertueella muun muassa Kemissä ja Oulussa. Joka kaupungissa, oli kaupunki mikä tahansa, kaikki laulaa kertosäettä täysillä mukana”, ihmettelee Mansesterin Markus Savolainen. Hänen mukaansa jopa Kärppä-fanit lauloivat mukana hävityn Tappara-matsin jälkeen. ”Ne oli että hävittiin, mutta hyvä biisi.”

Iiro Lehtosen mukaan Tampereen brändimielikuva on nuorten keskuudessa vakuuttava. ”Keikalla 13-15 -vuotiaat haluavat tulla kertomaan, että kun he pääsee koulusta, niin he haluavat muuttaa Tampereelle.”

Laulussa Manse-rockin sukupolvi eli Mikko Alatalo kohtaa rap-sukupolven.

”Rap on tämän ajan musiikkia. Kulttuuripääkaupunkia ajatellen kyllä rap kuuluu siihen ehdottomasti”, Alatalo sanoo.

”Olen jopa vähän liikuttunut, mtien nämä nuoret miehet estottomasti kehuvat Tamperetta suurella tunteella”, Alatalo sanoo.

Ja nyt, hyvät naiset ja herrat. Tampere II.