Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

Tampere26 haun kulttuuriohjelman projektit esittelyssä: Moomin on Ice

Tampereen haun kulttuuriohjelmassa on esiteltynä yhteensä 115 projektia. Olemme esitelleetkin teille jo useita projekteja, mutta vielä on aikaa esitellä teille yksi.

Kulttuuriprojektiesittelymme päättyy tänään iki-ihanien Muumien pariin ja itse projekti on nimeltään Moomin on Ice!

Tampere26-juhlavuosi alkaa Moomin on Ice jääbaletilla Uros Live-areenalla Muumien 80-vuotisjuhlan kunniaksi. Jääbaletti yhdistää maailmanluokan luistelu- ja jääkiekkotähdet musiikkiin, jonka Tuomas Kantelinen säveltää rakastettuihin Tove Janssonin tarinoihin.

Muumien kanssa yhdessä kohti yhdenvertaisuutta

Suomalais-kansainvälinen tuotantotiimi takaa upean, uuden taide-elämyksen areenoille ja tuotannon, joka on valmis kiertämään maailmaa. Projekti on osa eurooppalaista tutkimus- ja kehityshanketta Quality through Equality, jossa tutkitaan kulttuurin vaikutusta yhdenvertaisuuden edistämiseen. Muumit tuovat vuosittain tuhansia kansainvälisiä kulttuurimatkailijoita Tampereelle. Tarinoita rakastetaan yli sukupolvi- ja kulttuurirajojen.

“Tove Janssonin Muumi-tarinoissa tasa-arvo ja suvaitsevaisuus kulkevat käsi kädessä – tällainen oli Janssonin visio. Yhdenvertainen osallistuminen kulttuurielämään tekijänä ja kokijana ovat ihmisoikeuksia ja kulttuurioikeuksia. Tämä on tärkeä ulottuvuus ilmaisun vapauden takaamisessa kaikille ja luovuuden edistämiselle. Muumien perintö edistää kaikkien yhteisön jäsenten ja vierailijoiden luovaa ja henkistä yhteyttä taiteen ja tarinoiden elämyksellisyyteen”, kommentoi Suvi Leinonen, Moomin on Ice-projektin tuottaja.

Projektin kumppanit

Moomin on Ice -projektissa mukana ovat Tampere-talo, Kantelinen Company Oy, Moomin Characters Oy Ltd, Suomen Taitoluoisteluliitto, UROS LIVE arena, Melissa A. Thompson (CA) sekä The ILMC (UK).