Mikk Saar. Kuva: Tallinn Music Week.

Tampere ylpeänä esittää: Jesse Markin ja muut tähdet Tallinna Music Weekin avajaisissa

Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku 2026 ja Tampere-talo yhdistivät voimansa Tallinna Music Week -festivaalin kanssa ja isännöivät festivaalin avajaiskonsertin torstaina 27. elokuuta.

Kovatasoisen avajaiskeikan esiintyjien joukossa on muun muassa Jesse Markin. Ylöjärvellä kasvanut liberialaissyntyinen Jesse Markin on yksi Suomen kirkkaimmista uusista tähdistä, kaksinkertainen Emma-voittaja ja myös tuorein Teosto-palkinnon voittaja – pirkanmaalaista uuden polven kansainvälistä monikulttuurisuutta hienoimmillaan.

TMW on toistuvasti valittu maailman parhaiden musiikkifestivaalien joukkoon. Koronapandemian takia festivaali on totuttua pienempi, esimerkiksi esiintyjät Iso-Britanniasta ja Saksasta eivät nyt pääse paikalle ollenkaan.

Silti mukana olo on tuonut Tampereelle hyvää näkyvyyttä sekä virolaisessa että kansainvälisessä mediassa. Juttuja on ollut esimerkiksi Pealinn-lehdessä ja tv-kanavien uutislähetyksissä.

Jesse Markin esiintyy Tallinn Music Weekin avajaiskonsertissa.

 

TMW:n festivaalijohtaja Helen Sildna ylistää Tamperetta:

”Olen matkaillut Tampereella musiikin ja kulttuurin takia niin kauan kuin muistan. Minua on aina inspiroinut tarina kaupungista, joka keksi itsensä uudelleen. Työläiskaupungista tuli moderni hubi bisnekselle, taiteelle ja kulttuurille. Me toivotamme Tampere 2026:lle paljon onnea matkalla kohti titteliä!”

TMW luonnehtii Tampereen kulttuuripääkaupunkihaun teemoja omassa tiedotteessaan näin: ”Tampereen visio kestävästä kehityksestä ja yhdenvertaisuudesta resonoi täydellisesti TMW:n teemojen kanssa, ja molemmat kumppanit tekevät myös työtä nostaakseen tietoisuutta YK:n kestävän kehityksen tavoitteista”.

Tampere on siis avajaisissa näyttäväti läsnä, koska Tampere ja Pirkanmaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026. Samassa avajaiskonsertissa Tallinna juhlii myös Tampere-talon 30 vuottaan, Moomien 75-vuotispäivää ja 90-vuotiasta Tampereen Filharmoniaa. Tampere-talolla on myös pop-up -kauppa Fotografiskassa, jossa on tarjolla uniikkeja Muumi-tuotteita.

Avajaiskonsertti on Fotografiskassa. Muut esiintyjät ovat Suistamon Sähkö ja Tapani Rinne Suomesta sekä Puuluup, Kadri Voorand – Mihkel Mälgand duo ja Anna Kaneelina Virosta.

Tampere isännöi myös kirkkokonserttia lauantaina. Kirkossa TampereRaw esittää Cecilia Damströmin teoksen Minna Canth – Woman’s Destiny.