Soudellaan.

Tampere opiskelijoiden silmin – yllättävät kuvat!

Miltä Tampere näyttää opiskelijoiden silmin? Ammattiopisto Luovin media-alan ja kuvallisen ilmaisun 13 opiskelijaa otti haasteen vastaan ja tutki, onko Tampereesta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

 

Opiskelijat ottivat kuvia ympäri Tamperetta, mm. keskustan alueella, Rauhaniemessä, Niihamassa ja Lielahdessa. Kuvauskohteita olivat mm. Tammerkoski, Kehräsaari, Lukkosilta, Laukontori, Sorsapuisto, Kuivaamo ja Kaarikoirien skeittihalli, vanha kulkutautisairaala ja korttelissa sijaitseva ”Koko kylän piha”, rautatieasema ja asematunneli, Niihaman Alasjärvi ja Rauhaniemi.

“Opiskelijoille tämä oli aivan uudenlainen projekti. Moni oppi katsomaan ympäristöä aivan uudella tavalla ja löysi Tampereelta paikkoja, joissa ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt tai joita ei ollut vaan aiemmin huomannut”, kertoo Luovin ohjaaja Terja Vaaranmaa.

Myös opiskelijat antoivat hyvää palautetta:

”Tosi kivaa! Tuntui hyvältä ottaa kuvia omasta kotikaupungista. Tampere on hieno kaupunki ja toivon todella että Tampereesta tulee kulttuuripääkaupunki. Projektin myötä pääsin myös kehittämään omia valokuvaustaitojani, mistä on paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen”, sanoi Sennimaria Holstikko.

”Oli tosi mielenkiintoista tutustua kuvauskohteiden historiaan ja nykypäivään samalla kun kuvasin niitä”, kertoi Meri Niiranen.

”Kävelimme keskustassa ainakin 7 kilometriä emmekä välillä edes tienneet missä olimme. Se oli hauskaa ja löysimme aivan uusia paikkoja! Ja saimme myös kahvia.. ”, sanoo Masi Järveläinen.

Opiskelijoiden palautteessa Tampereella “uusi ja vanha, urbaani roso ja puhdas luonto kulkevat käsikädessä luoden ainutlaatuisen kokonaisuuden.”

Muualta muuttaneen silmin Tampere on “urbaani mutta samalla maalaismaisen idyllinen kaupunki eläväisine kylineen. Se on täynnä historian havinaa, vipinää ja uutta elämää. Asukkaat ovat vieraanvaraisia, ystävällisiä ja aitoja ja jokainen saa tuoda vapaasti esille omaa persoonaansa, mikä näkyy positiivisesti katukuvassa.”

Mukana oli 13 opiskelijaa: Mio Hautala, Meri Niiranen, Senni Holstikko, Masi Järveläinen, Sasu-Matti Tenhunen, Onni-Pekka Rautanen, Nea Uusitalo, Auri Savonen, Valto Pitkänen, Frekrik Hammarström, Seidi Salonen, Sesilia Hiltunen, Riia Huhmarkangas.

 

Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Luovi toimii yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea, myös Tampereella.

 

Alla kooste opskelijoiden kuvista. Tämän linkin takaa löytyy vielä isompi kuvakansio.

tyttö nurmella
Lehtiä hiuksissa.
Kuva koskesta
Vesivoima
Tyttökadulla
Lentävät lehdet
Kuva järveltä.
Yksinäisyys.
Roikkuvia kenkiä.
Kengät.
Laituri
Laituri.
Hyppäävä tyttö.
Hopping.
Kukkaruukku ja nukke.
Ruukku on kotini.