Sohvi seuloo ja jalostaa ideoita

Sohvi Sirkesalo jalostaa ideoiden pitkää listaa,

Sohvi seuloo ja jalostaa ideoita

Kulttuuripääkaupunkihaun tiimiin on liittynyt mukaan uusi tekijä, Sohvi Sirkesalo.

Kuka olet?

”Olen pitkän linjan laaja-alainen kulttuurin ystävä ja harrastaja tästä kaupungista. Ääliöoptimisti ja kiusallisuuteen saakka positiivinen ihminen.”

Mitä teet päätyöksesi?

”Opetan tulevia median ja kulttuurin ammattilaisia ja erityisesti ajan heitä vaihto-opintoihin ja työharjoitteluun ulkomaille. Olen siis kansainvälisten asioiden koordinaattori. Taide, musiikki ja media, TAMK.”

Mikä on roolisi hakuprojektissa?

”Koordinoin ohjelmatyöryhmien työtä, koska minulla on aika laaja kulttuurin tuntemus. Tunnen kulttuurin tekjiöitä ja organisaatioita kaikilta kulttuurin alueilta. Seulon ohjelmaideoita. Yhdistelen niitä, kiinnitän huomiota niiden kansainvälisiin ulottuvuuksiin, yhdenvertaisuuteen ja digitalisaatioon.”

Oletko sinä se, joka seuloo huiput ja heittää huonot roskiin?

”En mä heitä mitään roskiin. Koetan auttaa ideoita eteenpäin. Ja myös yhdistellä niitä. Koska on paljon samantapaisia ideoita tässä pyörimässä. Esimerkiksi vesistöjen hyötykäytön lisääminen pompahtaa esiin hyvin monessa kunnassa. Myös Tampereella, joka on minulle siis yksi näistä kunnista yhdenvertaisuuden periaatteen mukaisesti. Tämä ei ole keskinäistä kilpailua, tämä on yhteistyötä kaikki. Kehutaan toisiamme. ”

Mitkä ovat siteesi Pirkanmaalle?

”Asun Tampereella. Olen Valkeakoskella syntynyt, olen asunut Ylöjärvellä, mökki on Teiskossa ja sukulaiset asuu Toijalassa. Kavereita on melkein joka kunnassa.”

Sohvi Sirkesalo jalostaa ideoiden pitkää listaa,

 

Saako sinuun ottaa yhteyttä?

”Toivon, että ihmiset ottavat minuun yhteyttä ja alan itsekin ottaa yhteyksiä aktiivisemmin. Puhelin on 050 5353115.”