2019 oli hyvä vuosi Plovdiville

Plovdivin kulttuuripääkaupunkivuotta monitoroiva raportti åitää vuotta menestyksenä.

Raportti: Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi Plovdivissa oli menestys

Euroopan kulttuuripääkaupungin titteli oli hyvä bisnes Plovdiville. Bulgarian Plovdiv oli Euroopan kulttuuripoääkaupunki 2019.

Ulkomaisten turistien määrä Plovdivissa kasvoi 27 prosenttia. Muualta Bulgariasta kulttuuritapahtumiin tulleet turistit kasvattivat paikallista liikevaihtoa kahden vuoden aikana 200 miljoonalla eurolla. Luvussa eivät ole mukana matkaliput ja pääsyliput. 

Luvut ovat peräisin lopullisesta kansallisesta monitorointiraportista, joka julkaistiin 26. Toukokuuta.

Yli 1,2 miljoonaa aikuista muualta Bulgariasta – 22 prosenttia koko maan väestöstä – vieraili ainakin yhdessä tapahtumassa Plovdivin kulttuuripääkaupunkivuotena, raportti toteaa.

Majoitusyöt olivat myös kasvussa – Plovdivissä niissä oli lähes 18 prosentin kasvu, ja liikevaihto kohosi yhdeksän prosenttia.

Kulttuurin, viihteen ja urheilun alalla toimivien yritysten määrä kasvoi 25 prosenttia samalla kun alan työntekijöiden määrä kasvoi 16 prosentttia.

Lähes 2000 henkilöä 3632 haastatellusta, jotka olivat vierailleet kulttuuritapahtumissa, kertoivat olevansa hyvin tyytyväisiä, raportti sanoo.

Monitorointiraportit ovat sarja tutkimuksia, jotka ovat pakollinen osa Euroopan kulttuuripääkaupunkiprojektia. Jokaisen tittelin saavan kaupungin pitää organisoida tutkimusprosessi. Plovdivin raportit teki ulkopuolinen organisaatio Analytical Consulting Group ACG.

Plovdiv on Bulgarian toiseksi suurin kaupunki, jossa on yli 330 000 asukasta. Plovdiv jakoi tittelin viime vuonna Italian Materan kanssa.

Alkuperäinen raportti löytyy täältä.