Kauppa käy Hämeenpuistossa. Kuva puiston kansainvälisiltä markkinoilta. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Osoite muuttui: TampereRegion2026 on nyt Tampere26

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunki on muuttanut verkko-osoitteensa. Uusi osoite on Tampere26. Verkkosivujen osoittena se on muodossa tampere26.fi.

Luovumme siis vanhasta verkko-osoitteesta tampereregion2026.fi. Muutokselle on muutamia yksinkertaisia syitä.

Helppous. Tampere26 on lyhyempi, helpompi ja muistettavampi verkkosivujen osoitteena.

Somen vaatimukset. Sosiaalisessa mediassa pitää myös olla muistettava ja yksinkertainen. Olemme nyt kaikissa kanavissa Tampere26. Facebook-sivumme on Tampere26. Twitterissä olemme Tampere26. Instagramissa olemme myös Tampere26. Hashtag #Tampere26 on lisäksi virallinen hashtagimme kaikissa somekanavissamme.

Yleinen käytäntö. Tulevia kulttuuripääkaupunkeja ovat muun muassa Kaunas2022, Tartto2024, Chemnitz2025. Kaikissa noissa käytetään verkko-osoitteena kaupungin nimeä ja vuosilukua, vaikka kaikissa on mukana suuri joukko kuntia ympäröivältä alueelta. Tunnisteena on syytä käyttää kaupunkia siitäkin syystä, että kilpailun sääntöjen mukaan hanketta vetävä kaupunki on virallinen hakija.

Universaali. Tampere26 toimii suomeksi ja englanniksi. TampereRegion2026 oli ikävästi englantia.

Mitä muutos tarkoittaa kulttuuripääkaupunkihaun sisällölle? Ei mitään. Pirkanmaan alue, eli kaikki 19 Tampereen lisäksi mukana olevaa kuntaa ovat haun sisällössä joka tapauksessa erittäin näkyvästi esillä. ”Täytyy sanoa, että alueen ja Pirkanmaan rooli TampereRegion2026-hankkeessa on ehkä korostunein tuntemassani Euroopan kulttuuripääkaupunkien historiassa”, totesi myös Serrlachius-museoiden johtaja, haun johtoryhmän jäsen Pauli Sivonen haastattelussa. Sivonen tietää mistä puhuu, sillä entisenä valintaraadin jäsenenä hän on lukenut noin 150 kulttuuripääkaupunkihakemusta.