“Nyt se tapahtuu”: Tampere isännöi lentopallon EM-kisoja 2021

Yksi miesten lentopallon 32. EM-kilpailujen kuudesta lohkosta pelataan ensi vuonna Tampereella.

Euroopan Lentopalloliitto CEV julkaisi kisaisännät perjantaina. Tampereen lisäksi EM-kilpailuja pelataan kolmessa Puolan kaupungissa (Katowice, Gdansk, Krakova), Ostravassa Tšekeissä sekä Tallinnassa Virossa.

Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 hakevan Tampereen tapahtumapäällikkö sekä projektin vetäjä Perttu Pesä toteaa kaupungin olevan todella innostunut ja kiitollinen kisaisännyydestä.

“Tampere on jo pitkään toiminut lentopallon kansallisena kotina. Olemme yhdessä Lentopalloliiton ja paikallisten toimijoiden kanssa tähdänneet siihen, että jossain välissä saamme myös EM-kilpailujen kaltaisen jättiläisen kesytettyä. Nyt se tapahtuu!”

“Tällaisissa isoissa tapahtumissa aina saman seurakunnan jäsenet, Kulttuuri ja Urheilu, lyövät yhdessä kättä ja näyttävät parasta osaamistaan. Siksi tämä tapahtuma sopii erinomaisesti tähän hetkeen myös Euroopan Kulttuuripääkaupunkihaun näkökulmasta.”

Miesten EM-kilpailuissa on mukana 24 maata, jotka taistelevat Euroopan mestaruusmitalien lisäksi myös kahdesta suorasta paikasta vuoden 2022 MM-kilpailuihin.