Suomalaiset saunayhteisöt vetoavat Veittijärven savusaunan puolesta

Kuvituskuva / Kuvaaja Laura Vanzo

Nyt jo valtakunnallista huomiota: Suomalaiset saunayhteisöt vetoavat Veittijärven savusaunan puolesta

Ylöjärvellä on kuukausia kiistelty siitä, saako Veittijärven yleinen sauna jatkaa toimintaansa. Nyt kiista on saanut valtakunnallistakin huomiota, kun suomalaiset saunayhteisöt ovat toimittaneet Ylöjärven kaupungille vetoomuksen saunan puolesta.

“Pyydämme, että Ylöjärven kaupunki turvaa tavalla tai toisella, tarvittaessa kaavamuutoksella, Veittijärven saunan toiminnan jatkon”, vetoomuksessa todetaan. Allekirjoittajina on edustajia muun muassa Suomen Saunaseurasta ja Kansainvälisestä Savusaunaklubista.

Koko kiista sai alkunsa valituskirjeestä, jonka paikalliset asukkaat lähettivät Ylöjäörven kaupungille. Kirjeessä vaadittiin saunatoiminnan lopettamista, koska toiminta oli asemakaavan vastaista. Asemakaavassa saunan tontti on määritelty asuintontiksi.

Asiaa on jo kesäkuussa käsitelty Ylöjärven ympäristölautakunnassa. Elokuun lopussa asiasta neuvoteltiin eri osapuolten kesken, mutta yhteisymmärrystä ei vielä saavutettu. Neuvotteluista raportoi Aamulehti

Veittijärvi on paikallisten saunojen joukossa harvinaisuus, koska siellä on myös savusauna. Kehuttu sauna on kärkipäässä Aamulehden ylläpitämässä pirkanmaalaisen saunojen vertailussa. Vertailun mukaan sauna on “pirkanmaalainen helmi”.

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaun yksi teemoista on Lisää saunaa!