Jatkossa ollaan!

Riku Suokas, Lauri Lyly, Jaakko Stenhäll, Paulina Ahokas ja moni muu heitteli ylävitosia Tampereen valtuustosalissa, kun Tampereen jatkoon meno selvisi kesällä 2020.

Näin pysyt kartalla, miten etenee Tampereen haku kulttuuripääkaupungiksi

Tampere ja 19 Pirkanmaan kuntaa hakee yhdessä Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026. Siihen on vielä monta vuotta, mutta miten haku etenee ja miten pysyt kartalla sen eri vaiheissa?

Tässä vinkit:

Seuraa meitä Facebookissa. Kulttuuripääkaupunkihaun sivu Facebookissa on tampereregion2026. Liity joukkoon ja tykkää ja seuraa sivuamme. Siellä kerromme uusimmat tilanteet ja jaamme myös muuta Tamperetta ja Pirkanmaata koskevaa uutista.

Seuraa meitä Twitterissä. Twitteriin laitamme haun uutiset ensimmäisenä tiiviissä muodossa. Twitter-sivumme on @Tampere2026Team.

Seuraa meitä Instagramissa. Instagramiin laitamme hauskoja tunnelmia ja mukavia tärppejä Pirkanmaalta. Instaan tilille TampereRegion2026 päivitämme enimmäkseen englanniksi, koska meillä on myös kansainvälistä yleisöä.

Käytä hashtagiamme. Meidän kamppiksemme hashtagi on #TampereRegion2026. Kun twiittaat esimerkiksi jotain pirkanmaalaista kulttuuria koskevaa, niin hienoa olisi, jos mukana olisi meidän tagimme, kiitos!

Tilaa uutiskirje. Kulttuuripääkaupunkihaku lähettää halukkaille uutiskirjeen n. 1-2 kertaa kuukaudessa. Sen voit tilata tästä linkistä. Tilaa huoletta, sillä tilauksen voi perua koska tahansa ja lupaamme, ettemme spämmää.

Lue verkkosivuamme. Luet parhaillaan haun verkkosivustoa https://tampere26.fi/. Sivustolta löytyy periaatteessa kaikki hakua koskeva info. Sivustoa julkaistaan myös englanniksi.

Mistäs tässä koko hakuhankkeessa oikein on kyse? Siihen löytyy vastaus esimerkiksi Tutustu-sivultamme.

Tiivistettynä hakuprosessi etenee näin:

  • Tähän mennessä on tehty hakijakaupunkien esivalinta. Kansainvälisen Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -raadin ensimmäinen kokous järjestettiin 16.6. ja 23.–24.6.2020 Helsingin keskustakirjasto Oodissa, Helsingissä.
  • Raati arvioi Oulun, Savonlinnan ja Tampereen hakemukset ja kuuli kaupunkien esitykset. Raadin suositus oli, että kaikki kolme kaupunkia jatkavat toiselle ja ratkaisevalle kierrokselle. 
  • Seuraavaksi on hakemusten jatkokehittelyn aika. Kaupungeilla on 23.4.2021 asti aikaa kehittää ja täsmentää hakemuksiaan. Kehitystyön pohjana on raadin antama palaute hakukirjoista.
  • Ja lopullisesti Euroopan kulttuuripääkaupunki vuodelle 2026 valitaan raadin kokouksessa 2.6.2021 Helsingissä.