"Exploring Tampere on blogi ja videoblogi kokemuksistani Tampereella"

Mikä on amerikkalaisopiskelijalle parasta Tampereella? ”Olen ihan koukussa saunaan”

Tamperelaiset? “Ne ovat vähän hiljaisia, mutta kun tutustut heihin, he ovat hyvin seurallisia ja puheliaita”

On aika esitellä tuorein Tampereen “ambassadööri”: Dillon Brown. Tämä Texasin yliopiston opiskelija on nyt harjoittelijana Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaussa. Ja koska hän on viestinnän opiskelija, hän treenaa kirjoittamista, videoita ja sosiaalista mediaa.

“Kiinnostavin asia juuri nyt on Exploring Tampere -sarjani, mihin teen blogia ja videoblogia kokemuksistani Tampereella, ja aina hakuprojektia tukien!”

Dillon Brownin blogit ja videoblogit julkaistaan vain englanniksi.

EDIT: Koronavirus pisti uusiksi suunnitelmamme myös tämän harjoittelijavaihdon suhteen. Dillon Brown joutui pakkaamaan tavaransa ja palaamaan kotiin Yhdysvaltoihin. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää!

Miksi halusit alun alkaen tulla Tampereelle?

“Se on onnellisin paikka maailmassa. Vakavasti puhuen, kaikki mitä kuulin sai minut haluamaan tänne. En ole koskaan ollut aikaisemmin Euroopassa, ja ajattelin että Suomi olisi täydellinen tapa tutustua Eurooppaan; se on hyvin selvästi sitoutunut Eurooppaan ja iso osa sitä, ja siellä on oma, ainutlaatuinen kulttuuri ja ilmapiiri.”

Mikä on blogiesi ja videoblogiesi päämäärä?

“Niitä on hauska tehdä, toivottavasti myös hauska katsoa. Haluan jakaa kaikki hienot asiat mitä opin ja koen Tampereella sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät välttämättä tiedä niistä.”

”Tiedän, että monet matkaiuluvideot ja matkailusisältö tuntuvat hyvin teennäisiltä eikä aidoilta. Haluan jakaa todelliset kokemukseni ja ajatukseni elämästä ja kulttuurista Tampereella.” 

Mitä mieltä olet Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihausta?

“Voin vaikuttaa puolueelliselta, mutta olen ilmainen harjoittelija, joten mitäpä syytä minulla olisi olla epärehellinen? (Toisaalta mielipiteeni voi osataa halvalla, pidän mukavista villapaidoista.) Olen todella sitä mieltä, että tämä on hieno projekti. En tuntenut Euroopan kulttuuripääkaupungin ideaa ollenkaan, mutta nyt kun olen siihen perehtynyt, olen hyvin innostunut. Uskon että Tampereesta voi tulla kulttuuripääkaupunki 2026.”

“Olen ollut täällä vasta pari kuukautta ja jo nyt kerron kaikille jotka suostuvat kuuntelemaan tästä projektista ja miksi meidän pitäisi olla (ja varmasti olemmekin) kulttuuripääkaupunki 2026. Kun kerron ihmisille projektista niin bonuksena pääsen kehumaan, miten cool harjoittelupaikka minulla on. Olen täysillä mukana #TampereRegion2026.”

Mitä haluat oppia tänä keväänä Tampereen yliopistossa?

“Suuri syy, miksi tulin Tampereelle on koulutus täällä. Tampereen yliopiston ohjelmat menevät täydellisesti yksin minun Amerikan opintojeni kanssa. Opiskelen viestintää, ja etu sen opiskelusta täällä on se, että opin viestintää täysin uudessa kulttuurissa. Opin myös ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksesta ja sellaista oppia ei saa missä tahansa.”

Mitä tuumit Tampereesta?

“Toivottavasti on käynyt selväksi, että olen ihastunut Tampereeseen. (Minun pitäisi alkaa myymään I Love Tampere -paitoja koska ne mukavat villapaidat eivät maksa itseään.) Se on niin ainutlaatuinen paikka. Se on teollinen, kovaa työtä tekevä kaupunki jossa on myös kauniita metsiä, jokia ja järviä.”

“Olen ihan koukussa saunaan. Katso Exploring Tampere -sarjasta ensimmäinen kertani saunassa! Ihmiset ovat vähän hiljaisia, mutta kun tutustut heihin, he ovat hyvin seurallisia ja puheliaita. Ruoka on ollut kiva yllätys. On paljon vaihtoehtoja erilaisille ruokavalioille ja se on hienoa.”

Dillon Brown julkaisee Exploring Tampere -sarjassa blogia ja videoblogia tämän kevään ajan.