Pirkanmaa on mukana - sopimuksia allekirjoitetaan!

Kulttuuripääkaupunkihaun kuntakumppanit allekirjoittivat sopimuksia.

Kuntakumppanit allekirjoittivat sopimuksia

Joskus on hienoa noudattaa ns. perinteisiä menoja. Näin tehtiin 11.12. Tampereella, kun Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaun kuntakumppanit kävivät allekirjoittamassa kuntakumppanisopimuksia Tampereen kanssa. Sopimuksessa määritellään yhteistyön ehdot ja raamit.

Koska kyseessä on historiallinen tapaus, sopimukset kiedottiin komean punaisiin, perinteisiin sopimuskansioihin.

Pormestari Lauri Lylyn kanssa sopimuksen kävivät allekirjoittamassa seitsemän kunnan tai kaupungin johtajat, eli Kari Tolonen (Ikaalinen), Jukka Kuusisto (Orivesi), Jari Heiniluoma (Parkano), Jussi Teittinen (Pälkäne), Tuomas Hirvonen (Vesilahti), Marko Jarva (Pirkkala) ja Jukka Varonen (Valkeakoski).

Osa kunnista oli allekirjoittanut sopimuksen jo aiemmin, kuten Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen. Osa hoitaa allekirjoituksen myöhemmin.

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen allekirjoitti kumppanisopimuksen erillisessä tilaisuudessa.

Pikaisessa kokouksessa ehdittiin pohtia sitäkin, mitkä ovat Tampereen ja Pirkanmaan vahvuudet. Arveltiin, että meitä auttavat ainakin alueen yhtenäisyys ja se, että täällä on vahva tahtotila.

Kuntakoordinaattori Aino Holma arvioi, että kansainvälistyminen on sellainen asia, jolla voidaan parantaa mahdollisuuksia. Kulttuuripääkaupunkihaun projektipäällikkö Eija Oravuo lupasi myös, että me teemme erittäin hyvän hakemuksen.

Kuntien suuntaan laitettiin vieno viesti, että houkutelkaahan mukaan myös urheilupiirejä. Tässä kulttuuripääkaupungin ideassa myös urheilu on kulttuuria.

Kuntajohtajat yhteispotretissa sopimuksen allekirjoituksen jälkeen: Kari Tolonen (vas.), Juha Kuusisto, Lauri Lyly, Jari Heiniluoma, Jussi Teittinen, Tuomas Hirvonen, Marko Jarva ja Jukka Varonen.