Kulttuuripääkaupunkihakumme teemat julkistetaan 16.8.!

Puistofiesta 2017 / Kuvaaja Laura vanzo

Kulttuuripääkaupunkihakumme teemat julkistetaan 16.8.!

Asukaskyselyllä, kulttuuripääkaupunki 2026 -etkoilla, ideapisteillä ja kulttuurintekijöiden kohtaamisilla kerätty materiaali on viimein muotoutunut hakumme kärkiteemoiksi. Teemat julkistetaan perjantaina 16.8. ja julkistusta juhlitaan Puistofiestassa 18.8. monipuolisen ohjelman merkeissä. Teemat toimivat pohjana myös projektin seuraavalle vaiheelle, avoimelle ohjelmahaulle.

 

Teemat kertovat siitä, millaiseksi Tampere ja Pirkanmaa haluavat kehittyä

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaun 2026 teemat julkistetaan 16.8. Tampereen G Livelabissa klo 10-11. Teemojen tarkoituksena on kiteyttää, mitä Tampere ja Pirkanmaa ovat ja mihin suuntaan Tampere ja Pirkanmaa haluavat kulttuuripääkaupunkihaun avulla kehittyä. Teemojen taustalla ovat ideapisteillämme kerätyt ideat, asukastilaisuuksien keskustelut, kulttuurintekijöiden kohtaamiset ja kevään/kesän aikana kerätyn asukaskyselyn tulokset.

Tilaisuudessa julkistetaan myös haun slogan sekä avataan avoin ohjelmahaku. Slogan tulee toimimaan projektin viestinnässä kärkenä ja ohjelmahaun tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon hyviä ohjelmaehdotuksia kulttuuripääkaupunkihakua varten.

 

Teemojen julkistusta juhlitaan Hämeenpuiston Puistofiestassa!

Herra Hakkarainen, Folkextreme, Aliisa Syrjä Bänd, Sorin sirkus, Taikuri ja vaikka mitä muuta! Kulttuuripääkaupunkihakumme juhlii teemojen julkistusta monipuolisella ohjelmalla Hämeenpuiston Puistofiestassa ja esittelee pirkanmaalaisia kulttuuritoimijoita. Toimintapisteellämme voit ripustaa ideasi pyykkinarulle, seurata ohjelmaa, tulla keskustelemaan ja hakea itsellesi teemailmapallon. Lue lisää ohjelmastamme: https://tampere26.fi/tapahtumat/hameenpuiston-puistofiesta/.

Hämeenpuiston Puistofiesta järjestetään nyt 10. kertaa sunnuntaina 18.8. Kaikille avoin puistotapahtuma tarjoaa yleisölle erilaisia toimintapisteitä, joissa on mahdollisuus kokeilla jotain uutta. Päälavalla on luvassa musiikkia ja kirjailijahaastatteluja. Tapahtuman juontaa Simo Frangén.

Tervetuloa teemojen julkistustilaisuuteen 16.8. klo 10 G Livelabiin sekä juhlimaan kanssamme Hämeenpuiston Puistofiestaan 18.8. klo 11 alkaen!

 

Tutustu teemoihin