Kulttuuripääkaupunkihaun taiteelliseen johtotiimiin kuuluvat Pauli Sivonen (vas.), Marika Vapaavuori ja Perttu Pesä.

Kolmikko vastaa nyt Tampereen kulttuuripääkaupunkihaun taiteellisesta sisällöstä

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku siirtyy uuteen vaiheeseen, kun hakua vetämään on nimetty kolmihenkinen taiteellinen johtoryhmä.

Ryhmä johtaa kulttuuripääkaupunkivuoden taiteellisen ohjelman rakentamista, jonka sisällön ovat luoneet alan ammattilaiset muun muassa avoimen ohjelmahaun kautta.

Johtoryhmään kuuluvat koko hakuprojektin johtaja Perttu Pesä, teatteriohjaaja Marika Vapaavuori ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.

Perttu Pesä on toiminut useita vuosia Tampereen tapahtumajohtajana. Vuosina 2009-2011 hän toimi Tampereen apulaispormestarina.
Marika Vapaavuori on tamperelainen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja. Teatteritöidensä lisäksi Vapaavuori on suunnitellut, käsikirjoittanut ja ohjannut lukuisia musiikkia sisältäneitä suurtapahtumia ja tv-konsertteja, mm. Euroopan nuorten olympiafestivaalin avajaiset ja Muumimuseon avajaisgaalan.

Filosofian tohtori Pauli Sivonen on Mäntän Serlachius-museoiden johtaja. Hän on tutkinut historiaa, taidehistoriaa ja kulttuuriantropologiaa ja julkaissut useita kirjoja. 2015–2018 hän toimi Euroopan kulttuuripääkaupunkeja valitsevan paneelin jäsenenä. Hän on ainut suomalainen, joka on ollut paneelin vakiojäsen.

Alkusyksystä myös koko muu hakuorganisaatio uudistui. Myöhemmin tiimi on vahvistunut vielä kansainvälisillä nimillä. Ranskalainen, Suomessa jo 7 vuotta asunut Claire Delhom on aloittanut projektisihteerinä. Pariisissa ja Helsingissä opiskellut Delhom hakee projektissa erityisesti kansainvälisiä kumppanuuksia. Itävaltalainen Marie-Anna Paier aloitti projektissa hallinnon harjoittelijana. Tiimin kokoonpano löytyy sivulta https://tampere26.fi/ota-yhteytta/

Hakutiimi valmisteleee parhaillaan lopullista hakukirjaa. Tiimi käsittelee ja arvioi tulleita ehdotuksia, pyytää niihin tarkennuksia ja poimii projekteista ohjelmakokonaisuuksia kirjaan. Hakukirjaan tulevat esiteltyinä sellaiset projektit, jotka täydentävät narratiivia ja tekevät vision kulttuuripääkaupunkivuodesta ehyeksi.

Finaalivaiheen hakukirja luovutetaan opetus- ja kulttuuriministeriölle 23.4.2021 mennessä. Lopullisen valinnan tekee kansainvälinen paneeli 2.6.2021.

Tampereen ja Pirkanmaan haussa on mukana Tampereen lisäksi iso joukko pirkanmaalaisia kuntia. Pääkuntakumppani on Mänttä-Vilppula. Kisassa tittelistä ovat mukana myös Oulu ja Savonlinna.

Pysyt haussa ajan tasalla esimerkiksi seuraamalla facebook-sivuamme: https://www.facebook.com/tampereregion2026 tai tilaamalla uutiskirjeemme. Uutiskirjeen tilaus tästä linkistä.

Kulttuuripääkaupunkihaun johtotiimi
Kulttuuripääkaupunkihaun taiteelliseen johtotiimiin kuuluvat Pauli Sivonen (vas.), Marika Vapaavuori ja Perttu Pesä.