Kohti kulttuuripääkaupunkia: Uusi ja erilainen Kulttuurigaala tulee suorana Ylen TV1-kanavalla Tampereelta

Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa Tampereella 2021 ja 2022. Suorana Ylen TV1-kanavalla televisioitava viihteen ja taiteen juhla huipentuu suuren yleisön äänestämän Vuoden Kulttuuriteko -palkintoluokan voittajan julkistamiseen.

Vuoden 2021 tilaisuus järjestetään marraskuun 25. päivänä Mediapoliksen tiloissa rajoitetusti 300 kutsuvieraalle. Vuotta myöhemmin tavoitellaan moninkertaista yleisöä, kun Tampereelle valmistuva Uros Live -areena houkuttelee kulttuurin ja taiteen ystävät uusiin puitteisiin.

-Kulttuurigaalan isännöiminen on meille suuri kunnia ja suunnannäyttäjä tavoitellessamme vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi yhdessä Pirkanmaan kanssa, painottaa Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja ja kulttuuripääkaupunkihankkeen projektijohtaja Perttu Pesä.

Tampereen ohella vuotuisena alan suurimpana juhlana starttaavan Kulttuurigaalan taustalla vaikuttavat pääyhteistyöyrityksenä Veikkaus sekä oikeudenhaltijoina Yle, vastikään perustettu kulttuurin ja taiteen edunvalvoja KULTA ry ja koko projektin alulle panevana voimana Mikko Vanni yrityksensä Life Style Investin kautta.

Vuotuinen gaala lähtee luomaan jotain uutta ammentaen nykyhetken ilmiöistä ja tulevaisuuden visioista.

Kulttuurin eri muotoja yhdistävien viihde ja taide-esitysten kirjoa täydentävät suomalaisen kulttuurin tuoreiden saavutusten ja aiempien urotekojen palkitsemiset. Erilaisten huomionosoitusten taustoitukseen ja ehdokasasetteluihin sekä valintoihin osallistuu suomalaisen kulttuurin asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta kulttuurilaitosten taustahahmoista yritysmaailman ja yhteiskunnan vaikuttajiin.