Kiira Korpi “Lumikuningattarena” – myös Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Marko Anttila ja Niklas Hagman samalla jäällä Uros Liven showssa

Suomalaisen taitoluistelun, jääkiekon ja esittävän taiteen huiput ainutlaatuisessa suurtuotannossa Uros Live -areenalla tammikuussa 2022. Jääshow tuo osaltaan vetovoimaa Tampereen kaupungille kulttuuripääkaupunkihaun 2026 yhteyteen.

H. C. Andersenin Lumikuningatar-tarina tuodaan ensimmäistä kertaa jäälle Suomessa. Tampereella joulukuussa 2021 avautuva Uros Live -areena tarjoaa puitteet kaikkien aikojen suurimmalle kotimaiselle jäätuotannolle, jossa ovat mukana taitoluistelijat Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity.

Jääkiekkoilijoista mukana ovat Niklas Hagman, Marko Anttila, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo. Esityspäivät ovat 1.-3.1.2022. Kyseessä on koko perheelle sopiva jääshow. Liput tulevat myyntiin maanantaina 22.2.

Hankkeen tuottajat, tapahtumayhtiö Tampere-talo Oy sekä Kantelinen Company Oy, ovat koonneet jäätuotantoon nimekkäiden luistelutähtien lisäksi kansainvälistä arvostusta keränneet valosuunnittelun, ohjauksen, käsikirjoituksen ja puvustuksen ammattilaiset.

Klassikkotarina Lumikuningattaresta saa jäällä uuden sovituksen, jonka sävellyksestä vastaa Tuomas Kantelinen.

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi. Jäällä hurmaa Laura Lepistö, Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija yksinluistelussa.

Mukana ovat jäätanssin euroopanmestarit ja moninkertaiset MM- ja EM-mitalistit Susanna
Rahkamo ja Petri Kokko sekä taitoluistelija Mila Kajas. Esityksen vahvan ytimen muodostaa kansainvälisesti menestynein muodostelmaluistelujoukkueemme Marigold IceUnity.

Maamme tunnetuimmista jääkiekkoilijoista ovat mukana pitkän NHL-uran tehnyt Niklas Hagman, Tapparaikoni Pekka Saravo sekä maajoukkuekapteeni ja Suomen menestyneimpiin naisjääkiekkoilijoihin lukeutuva Jenni Hiirikoski.

Jäällä nähdään myös MM-kultajoukkueen ja Jokerien KHL-joukkueen kapteeni Marko Anttila.

– Minulle henkilökohtaisestikin tämä tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani Tampereella yhdessä upeiden luistelulegendojen ja ystävieni kanssa. Odotan Lumikuningatar jääshow’lta huikeita tunne-elämyksiä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen voimaannuttavaa vaikutusta, jonka toivottavasti tulevat sydämessään tuntemaan sekä katsojat että esiintyjät ja muu upea tuotanto, Kiira Korpi iloitsee.

– Upeaa ja ainutkertaista, että tällainen joukko pääsee yhdessä jäälle. Hanke on merkittävä panostus suomalaisen taitoluistelun osaamisen, harrastamisen, kunnianhimon sekä kansainvälisten mahdollisuuksien kasvattamiseksi. Itselleni on myös jännittävää palata jäälle pitkän tauon jälkeen, Susanna Rahkamo kertoo.

– On hienoa, että pääsemme rakentamaan kaikkien suomalaisten intoa yhteiseen jäälajien harrastamiseen ja kertomaan tärkeää tarinaa kaverin auttamisesta. On todella kiinnostava kokemus vetää rooliasut ylle ja luistella näyttävässä valaisussa taitoluistelijoiden kanssa, Marko Anttila sanoo.

Mukana kansainvälisesti kokenut tekijäryhmä

Suurtuotannon käsikirjoittaja ja konseptoija on kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan mm. Cirque du Soleilin tuotantojen konsepteista. Lumikuningattareen musiikin on säveltänyt Suomen kansainvälisesti menestynein ooppera-, elokuva- ja balettisäveltäjä Tuomas Kantelinen. Show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimii maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualisti ja kansainvälistä mainetta Cirque de Soleilin tuotannoissakin niittänyt Mikki Kunttu. Ohjauksesta vastaa merkittävistä musikaali- ja areenatuotannoista sekä menestyneistä jääkoreografioista tunnettu Reija Wäre, pukusuunnittelusta Suomen kansainvälisesti tunnustetuin pukusuunnittelija Erika Turunen ja joukkokohtausten jääkoreografiasta mm. Marigold IceUnitynkin valmennuksesta tuttu Anu ”Jääskis” Oksanen.

– Lumikuningatar tarjoaa yleisölle jotain, mitä Suomessa tai muissa Pohjoismaissa ei ole aiemmin nähty. Jääbalettituotannoille on markkinoilla selvästi suuri kysyntä. Suomella on hankkeen tuottamisessa vahva uskottavuus ja mahdollisuus tehdä suurta poikkeuksellisen jääurheiluosaamisensa sekä esittävän taiteen huippujensa ansiosta. Alusta asti tavoitteenamme on ollut toteuttaa kansainvälisen tason suurhanke ja luoda Suomeen uusi taiteenlaji. Näiden esiintyjien, taiteilijoiden sekä kumppaneiden avulla se on myös tullut mahdolliseksi, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas.

Päänäyttämönä uunituore Uros live -areena

– Uros Live -areena on kansainvälisesti kiinnostava elämyskeskittymä. On hienoa, että saamme juuri Lumikuningatar-show’n areenan suurtuotannoksi. Se täydentää laajoja asiakasryhmiä kiinnostavia tavoitteita, joita varten areena Tampereelle tulee. Show kiinnostaa koko perhettä ja tarjoaa mahdollisuuden tulla tutustumaan areenaan sen kaikessa loistossaan, iloitsee Uros Live -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Tampereella loppuvuodesta 2021 avautuva areena on tärkeä vetonaula kaupungille ja Pirkanmaalle. Jääshow tuo osaltaan vetovoimaa Tampereen kaupungille kulttuuripääkaupunkihaun 2026 yhteyteen.

– Tässä tuotannossa yhdistyvät taiteen ja urheilun parhaat puolet ja laaja osaaminen. Innolla lähdemme tuomaan korttamme kekoon tämän kokonaisuuden mahdollistamiseksi niin Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun 2026 kuin Tampereen suurtapahtumien näkökulmasta. Olemme uuden, hienon ja kansainvälisen suurhankkeen äärellä, iloitsee Tampereen kulttuuripääkaupunkihakua johtava Perttu Pesä.

Tampereella nähdään kolme Lumikuningatar-esitystä 1.1., 2.1. ja 3.1.2022. Esityksistä yksi on ruotsinkielinen. Lippujen hinnat ovat 39-79 euroa. Liput tulevat myyntiin maanantaina 22.2.2021.