Toimi heti: 450 000 euroa jaossa!

Särkänniemi

Kerro, miten käyttäisit 450 000 euroa lasten ja nuorten iloksi!

Nyt on viime hetket ehdottaa, miten käytetään 450 000 euroa tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi. Tampereen kaupunki kerää kaikilta toiveita ja ehdotuksia toiminnasta, joka tuo iloa tai hyötyä tamperelaisille lapsille ja nuorille. Nämä osallistavan budjetoinnin ideat voi kertoa mun.tampere.fi -sivustolla perjantaihin 15.5.2020 mennessä.

Raha on suunnattu tasaisesti eri puolille kaupunkia. Kaupunki on jaettu viiteen alueeseen, joista jokaiselle on varattu 70 000 euroa. Koko kaupungin kattavaan toimintaan on käytössä 100 000 euroa.

– Olemme saaneet paljon hyviä ideoita yläkoululaisilta. Sen sijaan päiväkoti- ja alakouluikäisiin lapsiin suunnattuja ehdotuksia on tullut vain vähän. Niitä toivomme lisää lasten vanhemmilta, vanhempainyhdistyksiltä, päiväkotien ja koulujen henkilöstöltä sekä tietenkin myös lapsilta itseltään, projektisuunnittelija Jari Mäkäläinen kannustaa.

Mun Tampere -sivustolla on ehdotettu muun muassa kouluihin puutarhaprojekteja, piano- ja leikkihuoneita yhteiskäyttöön, alikulkutunnelien maalausta ja apua nuorelle, joka haluaa olla ystävänsä tukena tämän mielenterveysongelmissa. Alueellisina ideoina on esitetty esimerkiksi nuorten ylläpitämää vohvelikahvilaa Multisiltaan, e-sports-tilaa Hervantaan ja harrastusryhmiä Tesomalle.

Ideoita saa kertoa kuka tahansa iästä ja kotipaikkakunnasta riippumatta. Myös yhdistykset, yritykset ja muut ryhmät voivat tehdä ehdotuksia.

Syksyllä mun.tampere.fi-sivustolle saaduista ideoista jalostetaan toteutuskelpoisia suunnitelmia kaikille avoimissa työpajoissa. Marraskuussa on äänestys, jossa tamperelaiset valitsevat parhaat ideat. Tampereen kaupunki toteuttaa äänestyksessä voittaneet ideat vuoden 2021 aikana.