Torilla tavataan!

Näin juhlittiin kiekon MM-kultaa 2019. Kuva: Laura Vanzo.

Kaikki Suomen pelit jääkiekon MM-kisoissa pelataan Tampereella – Jutilla vip-teltta

Jääkiekon MM-kisat 2022 pelataan Suomessa, ja tärkeimmät pelit Tampereella. Tampereen uudella Kansi Areenalla (Uros Live) pelataan kaikki Suomen seitsemän alkusarjapeliä, välierät ja finaali.

Jääkiekon MM-kisojen finaalipeli on 29. toukokuuta 2022.

Tampereen pormestari Lauri Lyly hehkutti tapahtumaa tiedotustilaisuudessa: ”Kyllä me ollaan tosi innostuneita. Meillä on täällä todella hyvät fasiliteetit olemassa huippukiekolle. On majoitusta, on parkkitiloja, on upouusi halli. Olemme sydämellä mukana ja tämä on meille iso asia.”

Lyly toisti myös sen, minkä kaikki suomalaiset tietävät: ”Tampere on huippukiekon koti”.

Kisat pelataan 13.5. – 29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä. Helsingissä pelataan toinen alkulohko sekä puolet neljännesfinaaleista. VIP-lippujen myynti alkoi 21. tammikuuta. Päivälippujen myynti alkaa alkusyksystä, kun otteluohjelma on lopullisesti vahvistunut.

Kisojen tunnuksena on ”Making Miracles”. Järjestäjät haluavat tuoda tunnuksella esiin suomalaista tarinaa jääkiekon ihmeiden kautta. Järjestäjien mukaan jääkiekko on tarjonnut pieniä sekä isoja ihmeitä kisa- ja kotikatsomoihin.

Kisojen arvot ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus ja hauskuus. Kisojen suojelijana on presidentti Sauli Niinistö.

Kisat ovat merkittävä tapahtuma myös Tampereen matkailun kannalta. Kisakatsomoihin odotetaan yhteensä puolta miljoonaa vierasta. Television välityksella kisoja seuraa arviolta yhteensä 1,5 miljardia katsojaa.

Parhaillaan kisoihin etsitään yli tuhatta vapaaehtoista.

Tampereella on järjestetty jääkiekon MM-kisat jo vuonna 1965, joten kokemusta on. Kisojen mittakaava on tosin moninkertaistunut noista vuosista.

Myös Juti mukana!

Tamperelainen kiekkoikoni Timo Jutila oli vahvasti tuomassa Suomen ensimmäistä MM-kultaa 1995. Hänellä on roolinsa myös ensi vuoden MM-kisoissa.

Jutila isännöi aivan omaa juhlatelttaansa Uros Liven läheisyydessä. Tämä ”Captain’s Vip” on Jutilan hallinnassa MM-turnauksessa ja on oma jetset-klubinsa.

Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku onnittelee Tamperetta ja Timo jutilaa – ja on innolla hengessä mukana. Jääkiekko on tamperelaista kulttuuria parhaimmillaan ja luonnollinen osa meidän hakemustamme kulttuuripääkaupungiksi!

Eiköhän nostalgiamielessä muistella vielä vuoden 2019 tunnelmia…