Hiedanrannassa kuhisee - lähes sadan hengen workshop

Tampereen Hiedanrannassa lähes sata kulttuuritoimittajaa workshoppasi kulttuuripääkaupunkihaun teemoja ja ohjelmaehdotuksia.

Hiedanrannassa kuhisi: Pääkaupunkiohjelmaa ideoitiin lähes sadan hengen voimin 

Tietoa rahoituksesta, syvempää näkemystä yhdenvertaisuudesta, ideoita ja ideoiden työstämistä. Kaikkea tätä ehdittiin yhden päivän aikana, kun lähes sata kulttuurialan toimijaa kokoontui Tampereen Hiedanrannan Kuivaamoon keskiviikkona 18. syyskuuta.

Kulttuuripääkaupunkihaun kattoteemana on Yhdenvertaisuuden pääkaupunki. Taiteilija ja tutkija Raisa Foster vei kuulijat syvemmälle teemaan omalla puheenvuorollaan. Kulttuuripääkaupunkihaun luova johtaja Juha Hemanus kertasi haun teemoja.

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman vastaava asiantuntija Hanna Hietaluoma-Hanin piti tiiviin tietopaketin EU:n tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista. Hietaluoma-Haninin vinkeistä teimme erillisen artikkelin, johon pääset tästä linkistä.

Kulttuurialan toimijat ovat siis tosissaan heränneet siihen, että kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa rakennetaan jo nyt. Avoin ohjelmahaku on päällä 15.10. asti. 

Ohjelmahakua tilaisuudessa esitellyt projektipäällikkö Eija Oravuo muistutti Hiedanrannassa, että ohjelmahakuun tarjottavan idean ei vielä tarvitse olla valmis produktio, pelkkä ideakin riittää.

Tässä kuvassa  on perusasioita ohjelmaehdotuksista:

Koko keskiviikkoinen iltapäivä käytettiin keskusteluun, ideointiin ja erilaisten ohjelmaideoiden jatkotyöstöön pienryhmissä.

Kulttuuripääkaupunkihaku järjestää jatkossakin erilaisia yleisötilaisuuksia. Kannattaa seurata sivustoamme. Haun seuraavat stepit on listattu tässä kuvassa: