Haloo Pirkanmaa – tule mukaan!

Kuva: Laura Vanzo

Haloo Pirkanmaa! Tule tukijoukkoihin ja tee hyvää

Ilmianna hyvä tekosi – me kerromme siitä eteenpäin!

Haloo Pirkanmaa! -yhteisöllisyyskampanja haastaa ihmiset, yhdistykset, yritykset, urheiluseurat – ihan kaikki – tekemään muita ilahduttavia ja hyvinvointia lisääviä asioita Pirkanmaalla.

Miten mukaan?

Ensin: Ilmianna oma tai yhteisösi hyvä teko tällä lomakkeella.

Sitten: Tägää myös meidät somepäivityksesi tekstikenttään (Facebook, Instagram tai Twitter) kirjoittamalla viestisi loppuun @tampereregion2026 ja käyttämällä myös hashtagia #haloopirkanmaa2026

Voit halutessasi haastaa myös mukaan jonkun tuttavan, yhteisön tai yrityksen Pirkanmaalta tekemään hyvää.

Kampanja on käynnissä 30.11. saakka. Kampanjan päätyttyä palkitsemme valittuja tekoja urheilun ja kulttuurin lahjakorteilla sekä kulttuuripääkaupunkihaun kangaskasseilla.

Ilmoitamme palkitut hankkeet 15.12. mennessä.

Miksi kannattaa tulla mukaan?

Olemme päässeet kulttuuripääkaupunkihaussa mukaan loppuotteluun, joten nyt on todellakin aika nostaa haloo Tampereen ja Pirkanmaan yhteisestä kulttuuripääkaupunkihausta vuodelle 2026!

Kulttuuri on yhteyttä ihmisten välillä. Tällä kampanjalla haluamme kasvattaa pirkanmaalaisten yhteisöllisyyttä sekä lisätä sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointia. Me kaikki voimme omassa arjessamme olla osa kulttuuripääkaupunkihakua – sillä yhteisö olemme me.

Lisää hyvinvointia

Keväällä eurooppalainen raati valitsee Suomesta Euroopan kulttuuripääkaupungin vuodelle 2026. Tampere ja Pirkanmaa ovat vahvana rintamana mukana, sillä hanke lisää alueen elinvoimaa ja sen asukkaiden hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen.

Yhdenvertaisuus johtotähtenä

Tampereen ja Pirkanmaan yhteisen kulttuuripääkaupunkihaun ylin päämäärä ja läpäisevä arvo on yhdenvertaisuus. Haluamme tehdä Pirkanmaasta maailman turvallisimman ja hyvinvoivimman alueen. Näitä tavoitteita toteutamme myös kulttuuripääkaupunkivuoden hankehaulla. Turvallisuus ja hyvinvointi kasvavat nimenomaan yhteisöllisyyden – toisista huolehtimisen ja toisten huomioimisen – kautta.

Eurooppa katsoo meitä

Kulttuuri ei ole meille kevyttä yläpilveä, vaan se lähtee jokapäiväisten kokemusten jakamisesta. Johtolauseemmelaatua yhdenvertaisesti viitoittamana tavoittelemme kestävää ja saavutettavaa kulttuuria, joka takaa pirkanmaalaisille paitsi elämänlaatua, myös taiteeseen ja kulttuuriin osallistumisen laatua, sekä julkisten palveluiden ja elinympäristön laatua.

Tässä haluamme olla eurooppalainen edelläkävijä. Tehdä asioita näkyväksi niin, että parhaat pirkanmaalaiset käytännöt ja ideat voivat lopulta kasvaa ja levitä koko Euroopan laajuisiksi.

Tässä matsissa on vain voittajia, joten tule mukaan kampanjaan ja osoita samalla kannustuksesi Tampereen ja Pirkanmaan yhteiselle kulttuuripääkaupunkihaulle!

Vinkkipankki – Minkälaisia ovat hyvät teot?

Hyvät teot voivat esimerkiksi lisätä vuorovaikutusta, edistää yhdenvertaisuutta ja osallisuutta, torjua yksinäisyyttä, lisätä ympäristön hyvinvointia, kulttuurin ja urheilun saavutettavuutta, sekä kannustaa vaikka liikkumaan.

Teot voivat olla pieniä tai suuria – sekä tietenkin jotain siltä väliltä! Hyvä teko voi olla jo olemassa oleva, täysin uusi tai vaikka aikaisemmin tänä vuonna 2020 toteutettu.

Tässä muutama idea siitä, minkälaisia teot voisivat olla

  •  Tarjoa apua naapurille / tuttavalle / yhteisölle
  •  Järjestä naapurustossa tai omassa kaupunginosassa vaikkapa pihakonsertteja, taidetapahtumia, pelejä, visailuja, pihakirppis tai liikuntahetkiä
  •  Tee lahjoitus valitsemallesi kohteelle.
  •  Kysy, tarvitseeko päiväkoti, urheiluseura, lähikoulu tai muu yhteisö vaikka askartelumateriaaleja tai urheiluvälineitä ja sitten organisoi niiden keräys
  •  Järjestä verkossa konsertti, kurssi, luento tai vaikka satutunti
  •  Tee porukalla yhteisötaidetta
  •  Siivoa roskia ympäristöstä tai edistä muulla keinolla ympäristösi viihtyisyyttä