Kerro meille hyvä teko!

Auringokukat hehkuivat. Kuva: Laura Vanzo

Haloo Pirkanmaa! Tehdään hyvää yhdessä ja näytetään se Euroopalle

Maailma, Eurooppa ja me tarvitsemme hyviä tekoja. #haloopirkanmaa -kampanja kutsuu jokaisen pirkanmaalaisen tekemään hyviä tekoja ja kertomaan niistä kaikille.

Kampanja tehdään, koska Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku haluaa näyttää koko Euroopalle, miten pienet teot voivat parantaa yhteisöä ja muuttaa maailmaa.

Liity joukkueeseen ja osallistu kampanjaan #haloopirkanmaa-kampanjasivulla (tampereregion2026.fi/haloopirkanmaa). Tässä joukkueessa me kaikki olemme ykkösketjussa.

Verkkosivulta löytyvät täydelliset ohjeet. Ideana on, että hyvä teko kerrotaan lomakkeella. Lisäksi pyydetään, että teosta kerrotaan myös somepäivityksellä (Facebook, Instagram tai Twitter) johon tägätään Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku tägillä @tampereregion2026. Se tapahtuu siten, että viestin loppuun kirjoitetaan: @TampereRegion2026. Viestiin lisätään myös hashtagi #haloopirkanmaa2026.

Kulttuuripääkaupunkihaku etsii somevirrasta hyvät teot ja jakaa ne omissa kanavissaan eteenpäin ja kertoo niistä myös myöhemmin erillisissä jutuissa.

Hyvät teot tulevat julki #haloopirkanmaa-kampanjasivulle. Jo nyt sieltä löytyy muunmuassa Tampereen Teatterin yhdenvertaisuusprojekti sekä Danny Boylen House of Dance -tanssikoulun hieno keväinen kampanja, missä Danny ja muut taiteilijat antoivat ilmaisia treenisessioita verkon yli. Danny teki aiheesta myös mahtavan videon:

Hyvän teon ”resepti”

Millainen sitten on hyvä teko, josta kannattaa kertoa?

Hyvät teot voivat esimerkiksi lisätä vuorovaikutusta, edistää yhdenvertaisuutta ja osallisuutta, torjua yksinäisyyttä, lisätä ympäristön hyvinvointia, kulttuurin ja urheilun saavutettavuutta, sekä kannustaa vaikka liikkumaan.

Teot voivat olla pieniä tai suuria – sekä tietenkin jotain siltä väliltä! Hyvä teko voi olla jo olemassa oleva, täysin uusi tai vaikka aikaisemmin tänä vuonna 2020 toteutettu.

Tässä muutama idea siitä, minkälaisia teot voisivat olla

Tarjoa apua naapurille / tuttavalle / yhteisölle
Järjestä naapurustossa tai omassa kaupunginosassa vaikkapa pihakonsertteja, taidetapahtumia, pelejä, visailuja, pihakirppis tai liikuntahetkiä
Tee lahjoitus valitsemallesi kohteelle.
Kysy, tarvitseeko päiväkoti, urheiluseura, lähikoulu tai muu yhteisö vaikka askartelumateriaaleja tai urheiluvälineitä ja sitten organisoi niiden keräys
Järjestä verkossa konsertti, kurssi, luento tai vaikka satutunti
Tee porukalla yhteisötaidetta
Siivoa roskia ympäristöstä tai edistä muulla keinolla ympäristösi viihtyisyyttä

 

Hyvä teko voi olla vaikka maksuttoman puistokonsertin järjestäminen. Tällaista ole meno Hämeenpuiston Puistofiestassa. Kuva: Laura Vanzo.

 

Tässä matsissa on vain voittajia

#haloopirkanmaa-kampanjan taustalla on Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaun pääteema, yhdenvertaisuus.

Kulttuuripääkaupunkihaku haluaa tehdä Pirkanmaasta maailman turvallisimman ja hyvinvoivimman alueen.
Turvallisuus ja hyvinvointi kasvaa toisista huolehtimisen ja toisten huomioimisen kautta.

Pirkanmaasta halutaan tehdä myös eurooppalainen edelläkävijä. Kulttuuripääkaupunkihaku haluaa tehdä asioita näkyväksi niin, että parhaat pirkanmaalaiset käytännöt ja ideat voivat lopulta kasvaa ja levitä koko Euroopan laajuisiksi.

Kampanjaan osallistumalla osoitat tukesi Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaulle.
Keväällä eurooppalainen raati valitsee Suomesta Euroopan kulttuuripääkaupungin vuodelle 2026. Muita ehdokkaita ovat Oulu ja Savonlinna.

Kulttuuripääkaupunkihaun tiimin mukaan “tässä matsissa on vain voittajia”. Siksi kannattaa kannustaa Tampereen ja Pirkanmaan yhteistä kulttuuripääkaupunkihakua.