Rijekan kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisissa 2020 oli sateista, mutta muuten kaikki meni hyvin. Sitten tuli koronavirus ja kaikki pysähtyi.

Galway ja Rijeka aloittavat ”uudelleen kuvitellulla” ohjelmalla

Galway ja Rijeka valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungeiksi 2020. Kaupungit aloittivat ohjelmansa. Sitten tuli koronavirus ja kaikki pysähtyi.

Nyt molemmat vuoden 2020 kulttuuripääkaupungit aloittavat uudelleen digitaalisesti painottuneilla ”uudelleen kuvitelluilla” ohjelmilla – ja livetapahtumissa tietysti noudatetaan turvallisuusohjeita.

Samalla molempien kaupunkien pääkaupunkivuotta jatketaan ensi maaliskuulle.

Esimerkiksi Galway lähtee nyt liikkeelle tällä tavalla:

Euroopan kulttuuripääkaupunki Galway siis päätti olla jatkamatta suoria tapahtumia maaliskuun puolivälistä lähtien.

He aikovat pysyä uskollisina alkuperäisille teemoilleen (Language, Landscape and Migration). Syyskuusta maaliskuuhun ulottuva ”uudelleen kuviteltu” ohjelma sisältää sekä suoria että digitaalisia komponentteja, jotka tarjoavat yleisölle mahdollisuuden osallistua henkilökohtaisesti tapahtumiin tai kokea ohjelmaa verkossa.

Galway 2020 julistaa verkkosivuillaan:

”Tapahtumien digitaalinen esittely mahdollistaa kansainvälisten kumppanuuksien ja yhteistyön säilyttämisen. Ohjelma pyrkii kaikin tavoin luomaan live-kokemuksia yleisölle uudestaan ​​turvallisella tavalla. Heillä, jotka eivät voi osallistua, on myös mahdollisuus kokea ikimuistoisia hetkiä, samalla kun he pysyvät turvassa kotona.”

Uudelleen kuviteltu ohjelma sisältää satoja tapahtumia.

Lue lisää Galwaysta täältä.

Rijekan ohjelma löytyy täältä.

Koronavirus muuttaa myös myöhempiä kulttuuripääkaupunkivuosia. Novi Sadin (Serbia) kulttuuripääkaupunkivuosi siirtynee vuodesta 2021 vuoteen 2022. Timisoaran (Romania) ja Eleusiksen (Kreikka) vuosi siirtyy vuodesta 2021 vuoteen 2023.

Tämä peilipaviljonki on yksi taideteoksista, joita voi nähdä Galwayssä tänä syksynä.