Ensimmäinen Saunapäivä Tampereella 27.7.2019!

Tullin sauna / Kuvaaja Laura Vanzo

Ensimmäinen saunapäivä Tampereella lauantaina 27.7.!

Tampereella järjestetään nyt ensimmäistä kertaa saunapäivä, joka on osa Ylen lanseeraamaa valtakunnallista Saunapäivää. Tapahtuma järjestetään Ratinassa 27.7.2019 ja tänä vuonna Tampere on tapahtuman keskiössä – Ylen finaalilähetys Saunapäivästä kuvataan suoraan Tampereen sydämestä, Ratinanniemestä! Saunomisen lisäksi luvassa on pelejä, musiikkia, paikallista ruokaa sekä paljuja.

Vihdansidonnan maailmanmestarin opastuksessa

Kulttuuripääkaupunkihakumme pisteellä Saunapäivässä voit osallistua vihtatyöpajaan ja kokeilla oman vihdan tekemistä. Pisteellemme on tulossa kaksi vihtamestaria, Pentti Haapala Ikaalisista ja Juha Koro, Virroilta. Vihdansidonnan salat pisteellämme oppii varmasti, sillä molemmat mestarit omaavat vuosien kokemuksen. Pentti Haapalalta saa jopa maailmanmestaruuden arvoisia vinkkejä. Haapalalta voi myös kysyä vinkkejä sauvusaunoihin liittyen, sillä Haapala on yksi kansainvälisen Savusaunaklubi ry:n perustajajäsenistä. Koron mukaan paras sauna on hyvähappinen, puulämmitteinen sauna.

Saunomista siirtolapuutarhan kätköissä

Saunapäivänä saunat ympäri Suomea avaavat ovensa yleisölle ja ihmisillä on mahdollisuus kiertää päivän aikana useassa eri saunassa. Tampereella ovensa yleisölle avaavat mm. Nekalan siirtolapuutarhan sauna sekä POASin sauna Hervannassa, Tieteenkadulla. Savusaunan lempeisiin löylyihin voi sukeltaa mm. Kauhtuan savusaunassa, Hämeenkyrössä sekä Hukianhovin savusaunassa, Vesilahdessa. Ratinanniemessä yleisöä saunottaa useat, toinen toistaan upeammat saunat, kuten vanhaan paloautoon rakennettu Saunabiili.

Valtakunnallisena saunapäivänä YLE lähettää suoraa lähetystä ympäri Suomen ja keskiössä ovat Tampereen Ratinanniemen tapahtumat. Saunapäivän tunnelmaan voi virittäytyä etukäteen YLE:n Saunapäivä tv-sarjan avulla. Saunapäivää vietetään lauantaina 27.7.2019 ja Ratinanniemessä ohjelmaa on klo 14-22.30.