Tavoitteena yhdenvertaisuus sen kaikissa muodoissa

Yhdenvertaisuus on meille sekä teema että työkalu. Haluamme herättää keskustelua aiheesta ja ilmentää yhdenvertaisuutta taiteen keinoin.

Kuva: Olli-Pekka Latvala

Konseptimme Yhtä Eurooppaa kurkottaa yli rajojemme ja kutsuu kaikki eurooppalaiset keskustelemaan yhdenvertaisuudesta. Mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa meille ja kaikille eurooppalaisille? Mitä me voimme tehdä käyttääksemme yhdenvertaisuutta muutosvoimana kulttuurissa ja taiteessa? Hakukirjan kulttuuriohjelma muuntaa yhdenvertaisuuden kulttuuriprojekteiksi. Ohjelma koostuu kuudesta elementistä. Linjoja kulttuurisessa ohjelmassa on neljä: (R)EVOLUTIONS (Vallankumoukset), EQUALLY YOURS (Yhdenvertaisesti sinun), VILLAGE HOPPING (Kylähyppely) ja WILD CARD (Villi kortti). Ohjelmalinjojen lisäksi siihen kuuluu kaksi kokonaisuutta, Equaliser ja Party Time.

Ohjelmalinjat:

VALLANKUMOUKSET - (R)EVOLUTIONS

(R)evolutions -ohjelmalinjassa käytämme taidetta ja kulttuuria luodaksemme historiallista kehitystä ja nykyistä yhdenvertaisuuden tilaa Tampereella ja Euroopassa.

 

Kuva: Vesa Holmala

YHDENVERTAISESTI SINUN - EQUALLY YOURS

Equally Yours juhlii kulttuurin ja taiteen monimuotoisuutta. Korkeataide, kulttuuriperintö, populaarikulttuuri, ruohonjuuri- ja vastakulttuuri ovat yhtä lailla arvostettavia taiteellisia ilmaisumuotoja.

 

 

Manserama Hiedanrannassa. Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

KYLÄHYPPELY - VILLAGE HOPPING

Village Hopping katselee yhdenvertaisuutta alueellisten linssien läpi. Tarjoamme alueella pääsyä korkeatasoiseen kulttuuriin. Lähetämme taiteilijat kylästä toiseen. Revimme itsemme irti mukavuusalueelta. Eurooppalaiset arvot linkittyvät paikallisiin mikroidentiteetteihin.

 

 

Kuva: Piritta Suominen

VILLI KORTTI - WILD CARD

Wild Card tutkii ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Kehitämme ekologista tietoisuutta, opetamme ympäristötaitoja, sovellamme ekologista ajattelua jokapäiväisiin käytäntöihin – nämä ovat kulttuurin haasteita 2020-luvulla.

Tampereen Flamencoviikko. Kuva: Olli-Pekka Latvala

Ohjelmakokonaisuudet:

EQUALISER & PARTY TIME

Kulttuurin pitkäjänteiselle kehittämiselle eivät ole tärkeitä vain ohjelmasisällöt, vaan myös erilaisten kulttuurintekijöiden toimintamahdollisuuksien kehittäminen (capacity building). Tampere26:n kulttuuriohjelmassa Equaliser on tällainen osaamisen kehittämiseen keskittyvä kokonaisuus, joka valmistelee taiteellisia projekteja. Erityisohjelma Party Time on sarja eri vuodenaikoihin sidottuja lippulaivaprojekteja, joihin kuuluvat myös vuoden avajaiset ja päättäjäiset.

Suomalaisen saunan päivä Rajaportin saunalla. Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

Lisäksi osana taiteellista visiota pyrimme toteuttamaan kolmea arvoa:

RAJOJA YLITTÄVÄ - EXPANSIVE

Menemme mukavuus alueen ulkopuolelle, voitamme pelkojamme, kuljemme kohti dialogia ja yleisöpohjan laajentamista.

RAJOJA RIKKOVA - ECLECTIC

Rikomme kulttuurin raja-aitoja ja edistämme kulttuurista monimuotoisuutta; yhdistämme taidetta tieteeseen, kauneutta tietosisältöihin.

ROSOINEN - EDGY

Ollaksemme Yhtä Eurooppaa täytyy haastaa vallitsevia rakenteita, kaivaa esiin sisu ja roso, joista meidät tunnetaan; vaikuttavan taiteen ei tarvitse olla kaunista ja juhlallista, vaan se voi olla myös rosoista.

Lue lisää hakumme Yhtä Eurooppaa -konseptista ja tutustu kulttuuriohjelmaan syvemmin selaamalla uusi hakukirjamme!

Ajankohtaista luettavaa

Kansainvälinen yhteistyö jatkuu: Hitaan matkanteon performanssi Tampereelta Chemnitziin

Nastja Säde Rönkkö and Elsi Sloan in the center of Tampere

Operaatio Pirkanmaa toteuttaa kulttuuripääkaupunkihaun tavoitteita vuosina 2022–2024

Kulttuuripääkaupungin titteliä ei tullut, mutta projekti jatkuu – pienemmässä muodossa

Tampere sai pettyä mutta katse on jo tulevassa: ”Tämän hankkeen eteen tehty työ ei valu hukkaan”

Seuraa meitä somessa!

@tampere26 #tampere26