Ota yhteyttä

Operaatio Pirkanmaa toteuttaa kulttuuripääkaupukihaun tavoitteita vuosien 2022-2024 aikana!

PuntalaRock, Lempäälä

Operaatio Pirkanmaata eli kulttuuripääkaupunkihaun jatkohankkeen valmistelua vetää tämä tiimi:

Perttu Pesä, projektijohtaja
perttu.pesa@tampere.fi / 050 587 6200

Satu Keltanen, tuottaja
satu.keltanen@tampere.fi / 041 730 5771

Ilona Kyykoski, tuottaja
ilona.kyykoski@tampere.fi / 040 706 5431

 

Alta löydät myös kulttuuripääkaupunkihaun toisen hakuvaiheen tiimin esittelyn!

Löydät meidät myös somesta!

#tampere26

Kulttuuripääkaupunkihaun toisen vaiheen tiimi

Perttu Pesä

 • Projektijohtaja, taiteellisen johtoryhmän jäsen
  • Perttu aloitti työskentelyn tapahtumien parissa viime vuosisadan lopussa. Hän tuotti musiikkifestivaaleja, TV-tuotantoja, teatterinäytelmiä ja hän oli myös Pohjoismaiden suurimman komediafestivaalin johtaja. Vuosina 2009 – 2012 hän oli Tampereen kaupungin apulaispormestarina vastuussa kaupungin taloudellisesta kehityksestä, urheilusta ja kulttuurista. Vuonna 2012 Tampere avasi Tapahtumatoimiston suurtapahtumien järjestämistä varten ja Perttu siirtyi poliitikosta virkamieheksi uuden osaston johtajana. Ja yhä vieläkin hän kehittää kulttuuria ja tapahtumabisnestä… Projektin johtaja ja projektin taiteellisen johtoryhmän jäsen.

Pauli Sivonen

 • Taiteellisen johtoryhmän jäsen
  • Pauli Sivonen.

    

   Pauli Sivonen on projektin kulttuuriohjelman kuratoinnista vastaavan taiteellisen johtoryhmän jäsen. Museonjohtaja, filosofian tohtori, basisti, metsästäjä, isä ja lukutoukka, joka työskentelee Mäntässä, asuu Vilppulassa ja viihtyy Euroopassa.

Marika Vapaavuori

 • Taiteellisen johtoryhmän jäsen
  • Marika Vapaavuori

    

   Marika Vapaavuori on teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja taiteellisen johtoryhmän jäsen, joka tuo kulttuuriohjelmaan ammattitaiteilijan näkökulmaa. Vapaavuori on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri, ja hänellä on vankka kokemus suuren mittakaavan spektaakkeleista, klassikko-ohjauksista ja eri taiteenaloja yhdistävistä teoksista. Vapaavuori rentoutuu mieluiten kestimällä ystäviä tai pulahtamalla avantoon.

Heikki Aleksanteri Kovalainen

 • Kirjoittaja
  • Heikki Aleksanteri Kovalainen

    

   Heikki Aleksanteri Kovalainen on kirjailija ja tutkija, joka on tehnyt uraa sekä tieteessä että taiteessa. Hän on väitellyt Tampereen yliopistosta ja julkaissut yhteensä kymmenkunta kirjaa. Kirjoittamista Kovalainen opettaa Kriittisessä korkeakoulussa Helsingissä, ja Tampereella hän on aktiivinen toimija kirjallisuuskentällä. Hän on Tampere26:n hakemuksen pääkirjoittaja.

Reidar Palmgren

 • Kirjoittaja
  •  

   Reidar Palmgren on free lance -näyttelijä, käsikirjoittaja ja romaanikirjailija. Hän on syntynyt Helsingissä, mutta asui Tampereella 25 vuotta ennen paluuta synnyinkaupunkiinsa. Hän on Tampere26:n hakemuksen kirjoittajia.

Berk Vaher

 • Kirjoittaja
  • Berk Vaher
   Photo: Andres Tennus

   Berk Vaher on Viron kirjailijaliiton Tarton osaston johtaja ja Tarton kulttuuripääkaupunkiprojektin 2024 taiteellisen neuvoston jäsen. Hän on Tarton kulttuuripääkaupunkihakemusten päätoimittaja ja hän kirjoitti Tarton hakemuksen UNESCON kirjallisuuskaupungiksi. Hän on myös yksi vuotuisen Prima Vista -kirjallisuusfestivaalin järjestäjistä Tartossa. Hän on Tampere26:n hakemuksen kirjoittajia.

Claire Delhom

 • Projektikoordinaattori
  • Olen alunperin ranskalainen. Muutin Suomeen, koska olin vahvasti kiinnostunut suomalaisesta kulttuurista. Vietettyäni seitsemän vuotta Helsingissä olen innostunut tutkimaan Tampereen kaupunkikulttuuria ja näkemään, mitä Pirkanmaalla on tarjota maailmalle. Taustani on festivaalien järjestämisessä ja tapahtumamarkkinoinnissa. ECoC-tiimissä olen vastuussa pääasiassa eurooppalaisen yhteistyön kehittämisestä.

Päivi Harri

 • Projektipäällikkö
  • Olen tehnyt pitkään töitä projektihallinnon ja tapahtumatuotannon tehtävissä niin järjestö- kuin yritysmaailmassa. Erityisen paljon kokemusta on kertynyt kansallisten ja kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämisestä. Hienoa olla mukana viemässä Pirkanmaalaisia elämyksiä eurooppalaisten ulottuville!

Satu Keltanen

 • Tuottaja
  • Olen Satu Keltanen, yksi kulttuuripääkaupunkihaun tuottajista (YTM), jolla on aikaisempaa tuottaja- ja viestintäkokemusta erityisesti musiikin ja esittävien taiteiden saralta. Monen mielenkiintoisen mutkan jälkeen muutin vuonna 2014 Tampereelle, jossa olen usean vuoden ajan tehnyt mm. Tampereen Teatterikesän viestintää. Muita mainitsemisen arvoisia ”mutkia” ovat olleet Euroopan kulttuuripääkaupungit Santiago de Compostela – opiskelukaupunkini vuonna 2000 – sekä Turku 2011, jonne tuotin parikin suurempaa produktiota. On mahtavaa olla nyt mukana Tampereen ja Pirkanmaan yhteisessä hankehaussa, joka ammentaa vahvalta yhdenvertaisuuden arvopohjalta. Yhteistyössä on voimaa!

Ilona Kyykoski

 • Tuottaja
  • Paluumuutin hiljattain Tampereelle, koska halusin takaisin elämäniloiseen, kotoisaan Manseen! Olen kuin syntynyt tuottajaksi: säädän tuotannossa palikat kohdalleen, rakennan raamit, ja tärkein tehtäväni on auttaa luovaa puolta kukoistamaan ja pääsemään parhaaseen tulokseen. Koulutukseltani olen taidehallinnon maisteri ja aiemmin olen työskennellyt mm. animaation, esittävän taiteen, kansainvälisten festivaalien, audiovisuaalisen markkinoinnin ja peliteollisuuden parissa.
   Matkalla kohti vuotta 2026 yhdistetään voimamme ja saadaan aikaan jotain ennennäkemätöntä!

Kirsi Mustalahti

 • Projektikoordinaattori
  • Olen Kirsi Mustalahti ja tulin Tampereelle junalla 25 vuotta sitten. Olen tehnyt työtä kulttuurin, taiteen ja tapahtumien parissa aina. Yli kymmenen vuoden ajan olen tehnyt myös kansainvälistä työtä kulttuurin parissa ja rakentanut yhdenvertaisuutta taiteen keinoin edistävän kansainvälisen verkoston. Lempiaiheeni on saavutettavuuden parantaminen ja kaikkien ihmisten oikeus kulttuuriin kokijoina ja tekijöinä. Hypin ilosta saadessani jakaa osaamiseni ja verkostoni tässä upeassa kulttuuripääkaupunkihankkeessa koko maakunnan eduksi. Nyt tehdään yhdenvertaisuudesta numeroo!

Marie-Anna Paier

 • Hallinnon harjoittelija
  • Olen Marie-Anna, kotoisin Itävallasta. Päätin siellä äskettäin opintoni kaupunkien kulttuurisen kehittämisen alalta. Uskon vahvasti että kulttuurista on hyötyä kaikille, uskon kulttuurin potentiaalin luoda tietoisuutta ja uskon siihen, että kulttuurisen osallistumisen tieltä on poistettava esteet.

Maria Peräinen

 • Kuntakoordinaattori
  • Olen Maria Peräinen, koulutukseltani musiikkipedagogi (YAMK) ja tehnyt aikaisemmin paljon töitä laulunopettajana ja kuoronjohtajana. Rakastan kannustaa ja tsempata ihmisiä, innostun helposti uusista asioista ja näen pieniä kauniita asioita jokapäiväisessä elämässä. Pirkanmaa on upea maakunta, tuodaan sen vahvuudet ja kauneus koko Euroopan tietoon!

Sipriina Ritaranta

 • Tuottaja (Mänttä-Vilppula)
  • Sipriina toimii Mänttä-Vilppulan tuottajana kulttuuripääkaupunkihaussa. Alun perin Vilppulasta kotoisin oleva, toistaiseksi Helsingistä käsin Pirkanmaalle pendelöivä kulttuurin suurkuluttaja ja pitkän linjan tekijä on taiteentutkimuksen ja viestinnän opintojen lisäksi viittä vaille valmis äidinkielen opettaja. Sipriina on kiertänyt joka puolella Pirkanmaata kuulemassa asukkaiden ja kulttuuritoimijoiden ideoita ja haaveita, ollut muotoilemassa ensimmäisen vaiheen hakemuksemme ohjelmaa ja hän rakentaa erityisen mielellään eurooppalaista yhteistyöverkostoa kulttuuritoimijoiden kesken ja pohtii kulttuurin saavutettavuutta ja ihmisten kulttuuriosallisuutta. Vapaa-ajallaan Sipriina mielellään touhuaa kuorohommia ja muita musiikkijuttuja, näpertää käsillään kaikenlaista ja lukee Harry Pottereita ääneen tyttärilleen.

Seppo Roth

 • Viestintäsuunnittelija
  • Toipuva journalisti. 30+ vuotta eri medioissa (Savon Sanomat, Keskisuomalainen, Väli-Suomen Media, Aamulehti, Alma Media) journalistina, esimiehenä, tuottajana, uutispäällikkönä. 2010-luvun ajan Aamulehden verkkotoimituksessa ja Alma Median digikehityksessä kehityspäällikkönä.