Taiteen äärellä

Tampereen Taidemuseo / Kuvaaja Olli-Pekka Latvala

Tampere on taiteessakin rok rok

Taidetta, taiteilijoita ja tekemistä Tampereella. Sitä on. Katutaidetta, muraaleja, pompööseja patsaita, taidegallerioita ja kaikenlaisia taiteen ja taiteilijoiden kohtaamispeikkoja. Taide ei vaadi seiniä, se vaatii hulvatonta heittäytymistä, rohkeaa revittelyä, installaatioita, ääniä, valoja, värejä ja mustiin pukeutuvien ihmisjoukkojen kohtaamisia boolimaljojen äärellä.

Tampere on aina ollut underground, myös kuvataiteen suhteen ja on sitä yhä. Tampereella voi tutustua yhtä lailla klassiseen maalaustaiteeseen museoiden seinien sisällä kuin sarjakuvalakanoihin ratikan työmaa-aidoissa.

Tampere on taiteessakin rok rok – myös Euroopan kulttuuripääkaupunkina.

Taina Myllyharju on toiminut Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon johtajana vuodesta 2008 lähtien. Hän on filosofian maisteri ja taidehistorioitsija, joka on valmistunut Turun yliopistosta ja työskennellyt museoalan työtehtävissä vuodesta 1987 lähtien Raumalla, Alajärvellä, Oulussa ja Salossa ennen Tampereelle muuttoaan. Tampereen taidemuseon johtajana Taina Myllyharju vastaa myös Pirkanmaan aluetaidemuseon toiminnasta. Tampereen taidemuseon uudisrakennushanke Siilo tulee olemaan merkittävässä roolissa Tampereen kulttuuripääkaupunkihankkeessa.