Pikku Kakkonen on vuosikymmeniä ollut suomalaisen lastenkulttuurin sydän

Tampere on juuri sopivan kokoinen kulttuurikaupunki: tarjolla on paljon hienoja juttuja, mutta ei kuitenkaan niin kohtuutonta määrää, että helmet hukkuisivat massaan. Kulttuurianti on huippulaadukasta, näyttävästi esillä ja helposti kaikkien saatavissa.

Tampere ei ole pysähtynyt, vaan menee koko ajan dynaamisesti eteenpäin. Laadukkaan kulttuurin lisäksi kaupungissa tehdään huipputason tiedettä. Erityiset kehut ansaitsee merkittävä musiikkioppilaitosverkosto: Tampereella on ammattikorkeakouluopetustakin tarjoava Musiikkiakatemia, Pirkanmaan musiikkiopisto ja lisäksi vielä yksityisiä musiikkikouluja.

Lastenkulttuurin ja lastenmusiikin näkökulmista Tampere on maan suurimpia keskuksia. Pikku Kakkosen koti on Tampereella, ja ohjelma on vuosikymmeniä ollut suomalaisen lastenkulttuurin sydän.

Myös kulttuurilaitokset kuten orkesterit, teatterit ja museot satsaavat Tampereella lapsiin. Pikku Kakkosen väen lisäksi kaupungissa asuvat muun muassa Muumit.

Itselleni tärkeä yksityiskohta on, että kanteleet soivat Tampereella näyttävästi. Kanteleliittokin on perustettu juuri siellä.

Satu Sopanen on lastenmusiikin ammattilainen