Ikaalisista löytyy upea kädentaitojen opinahjo

Olen asunut Pirkanmaalla noin puolet eletystä elämästäni. Ensin vahvasti Tamperelaisena, sittemmin olen laajentanut Pirkanmaan arkielämänpiiriäni erityisesti asuinkaupunkiini Nokialle ja paljon kädentaidon kulttuuria minulle mahdollistaneeseen Ikaalisten kaupunkiin, josta löytyy upea kädentaitojen opinahjo, Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos.

Kädentaidot, taide ja kulttuuri kulkevat minulle vahvasti toistensa kanssa. Juuri valmistuvana artesaanina työtäni inspiroi muun muassa koko Tampereen alueen kulttuurin mahdollisuudet. Vaikkapa Hakametsän jääurheilutapahtumat, monet teatterit, aina Nokian Etunäyttämöstä upeisiin TTT:n suurmusikaaleihin ja useat muut musiikin konsertit ja keikat. Monia taidenäyttelyitä unohtamatta. Esimerkkejä löytyy paljon! Arjestakin löydän kulttuuria, vaikkapa torikahvilat ja upeat rannat.

Itselleni erityisen tärkeää on omissa töissäni löytää materiaalin kierrätykseen ja kiertotalouteen uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Useimpien muoviroska on minulle aarre, eikä vahvan tekemisen meiningin omaavan Pirkanmaan ihmisiltä ole ollut vaikea löytää vaikkapa materiaalihankintaani apua. Verkostoitumista ja yhteistyötä etsin koko ajan koko Pirkanmaan alueen taide-, kädentaito- ja kulttuuri-ihmisten piiristä. Minut on otettu aivan tuoreena alanvaihtajanakin loistavasti vastaan!

Koko Pirkanmaa mahdollistaa minullekin paljon. Täällä viihdyn, aion pysyä ja annan kaiken tukeni hankkeelle, jolla tehdään Tampereesta ja koko seudusta kulttuuripääkaupunkialue vuodelle 2026!

Nokialainen Sari Roivas oli ehdolla vuoden artesaaniksi Kädentaidot-messuilla 2019.