Patrik Laineen mukaan Tampereella on kaikkea ja silti se on kodikas

Patrik Laine

Patrik Laine on tamperelaisen kiekkomaailman suurimpia tähtiä. Kaudet 2016 – 2019 merkitsivät Laineelle suurta NHL-läpimurtoa Winnipeg Jetsin riveissä.

Tavoitimme Laineen perjantaina, 13.9. Tampereen Hakametsän jäähallista. On Suomen Liigan avauspäivä, mutta toistaiseksi ilman sopimusta oleva Patrik Laine treenasi hallissa vielä entisen joukkueensa Tapparan kanssa. Yllä oli kuitenkin Winnipeg Jetsin paita.

Harjoitusten lomassa Patrik Laine ylisti kotikaupunkiaan Tamperetta. Tampere on suomalaisen jääkiekon pääkaupunki, mutta nyt Tampere haluaa olla myös Euroopan kulttuuripääkaupunki, ja siinä asiassa Patrik Laine mielellään auttaa Tamperetta.

Patrik Laine, mitä Tampere sinulle merkitsee?

”En mä täältä mihkään lähtis. Tämä on kuitenkin sellainen paikka missä olen koko ikäni asunut. Kun maailmalla olen aika paljon käynyt ja nähnyt hienojakin kaupunkeja niin en mä täältä kuitenkaan mihinkään lähtisi. Tämä on minun mielestäni paras kaupunki missä mä olen ollut ja niin kotoisa kuin olla ja voi. ”

Mikä on parasta Tampereella?

”Parasta Tampereella on ihan ny vaan kaupunki sinänsä. Tämä on hieno kaupunki kahden järven välissä.”

”Täällä on aivan riittävästi kaikkea. Täällä on sellaisia asioita, joita on isoissa kaupungeissa niin, että ei tartte lähteä hakemaan muualta. Ja on kuitenkin sillai kotoisaa. Tämä tuntuu kodilta ja on aina tuntunut.”

Mitä toivot tulevaisuuden Tampereelle?

”Kyllähän täällä koko ajan kaikenlaista pytinkiä tulee pystyyn. Toivotaan, että tulee paljon asutusta ja työpaikkoja lisää. Kun tuo ratikkakin tuossa joskus valmistuu, niin tulee niinkuin metropolin tuntua, ja se on hienoa.”

Mikä on tamperelainen suosikkibändisi?

”Kyllähän se on Popeda. Se on oikeaa Tampere-meininkiä!”

Patrik Laine, NHL hockey player from Tampere
Patrik Laine toivoo myös, että Tampereesta tulisi Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026.