Sorin Sirkuksen tasoista valmistavaa koulua ei helpolla löydy

Vaikka olen asunut viimeiset 6 vuotta ulkomailla ja paluumuuttoa Suomeen ei ole odotettavissa, on Tampereella hyvin erityinen paikka sydämessäni.

Tampere merkitsee minulle rakasta kotikaupunkia, jonka tunnen kuin omat taskuni ja jonne on aina ihana tulla. Siellä ovat juureni, lapsuusmuistoni ja perheeni. Tampereelta voi lähteä, mutta Tampere ei lähde sinusta.

Tampere on mielestäni hyvä valinta kulttuuripääkaupungiksi, koska kultuurien kirjo on erittäin laaja ja korkeatasoinen. Esimerkiksi sirkuksen saralla ei toista Sorin Sirkuksen tasoista valmistavaa koulua, saati sitten nuorisosirkusta, helpolla löydy ja siksi Sorilla onkin hyvin arvostettu maine koko Euroopassa. Hyvin usein kun kerron tulevani Suomesta, kollegat kysyvät tulenko Tampereelta ja olenko Sorin kasvatteja.

Mielestäni on myös hyvin tärkeää kasvattaa ja nostattaa kulttuuria pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Tampereessa parasta on: järvimaisema, näkötornin munkki, lätkäkulttuuri, ihmisten aitous ja rempseän junttimainen elämänasenne.

Nelli Kujansivu on palkittu kansainvälinen sirkusartisti, joka kiertää maailmaa esiintyen useiden eri esitysten ja ryhmien kanssa.