Neljässä vuodessa Tampere muuttui kansainvälisten opiskelijoiden ja bisneksen “hot spotiksi”

Muutin ensimmäisen kerran Tampereelle 2014, kun opiskelin Voionmaan opistolla Ylöjärvellä. Vuoden 2015 alussa jouduin taloudellisten vaikeuksien takia jättämään koulun ja palaamaan Imatralle, missä asuin kun muutin ensimmäisen kerran Suomeen 2010.

Kuitenkin, koska rakastuin Tampereen kaupunkiin, päätin hakea TAMKiin suorittamaan medianomin tutkintoa, minne minut hyväksyttiin ja muutin takaisin Tampereelle heinäkuussa 2015. Siitä asti Tampere on toivottanut minut tervetulleeksi paremmin kuin mikään kaupunki Suomessa.

Lähtöpisteeni ohjaajana Suomessa oli Tampereella yhteistyö Teatteri Telakan kanssa. Lisäksi minun taiteellinen näkemykseni on vahvistunut muutettuani Tampereelle. Sillä tarkoitan taitojeni ja taiteellisen tutkimukseni kehitystä. Juuri nyt kuratoin multimedia- ja äänitapahtumaa yhteistyössä Himmelblaun gallerian kanssa. Se tulee julki huhtikuussa 2020.

Kunnianhimoinen tavoitteeni on tehdä tästä tapahtumasta vuotuinen festivaali ja toivottavasti voin tuoda kansainvälisiä ääni- ja valotaiteilijoita Tampereelle. Siksi Tampere oli ja tulee aina olemaan tärkeä ja arvokas osa elämääni ja uraani.

Tampere sopii Euroopan kulttuuripääkaupungiksi monesta syystä. Minulle henkilökohtaisesti huomattavimmat ja tärkeimmät syyt ovat seuraavat:

Ensiksikin ihmisten asenne. Tällä tarkoitan, että tamperelaiset ovat rentoja ja mukavia. He ovat hyvin vieraanvaraisia, he tukevat sinua ja he ovat innokkaita muutokselle.

Toiseksi kaupungin jatkuva kehitys. Vuoden 2015 Tampereen ja nykyisen Tampereen välillä on valtava ero. Vain neljässä vuodessa Tampere onnistui muuttumaan kansainvälisten opiskelijoiden ja bisneksen “hot spotiksi”.

Tampereella on asioita, joita emme voi muuttaa, tehdäksemme siitä taiteilijoiden Mekan. Niitä ovat elinkustannukset ja vuokrat. Se on fakta, että Suomi on yleisesti ottaen kallis maa.

Olisi kiinnostavaa kehittää Tampereen visuaalisuutta ja laajentaa kulttuurin aluetta. Tämä tarkoittaa 1. Sen näkökulman laajentamista, millä lähestymme designia. 2. Tilojen tarjoamista erilaisille performanssin ja taiteen muodoille sekä 3. Kansainvälisten taidetapahtumien ja festivaalien järjestämistä.

Mohammed (Moe) Mustafa on tamperelainen teatteriohjaaja ja taiteilija. Hän käsikirjoitti ja ohjasi Teatteri Telakalle esityksen When A Ranbow is Black.