Yksi Tampereen rikkaus on monikulttuurisuus

Tampere on sivistynyt kaupunki! Ja kaiken lisäksi trendikäs!

Tampereen kuuluisi olla Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026 ei pelkästään sen takia, että se on oma synnyinkaupunkini tai se, että koen itseäni enemmän tamperelaiseksi kuin suomalaiseksi tai arabialaiseksi vaan Tampere on erittäin sivistynyt kaupunki niin kulttuurisesti kuin kansainvälisestikin.

Tampere on hyvänkokoinen kaupunki ja ihmiset ovat hyvin ystävällisiä. Tamperelaiset eivät ole yhtä ennakkoluuloisia mitä huhuista kuullaan, vaan heillä on avoimet ovet ja ystävälliset sydämet, joilla auttavat kaikkia.

Tamperelaiset ovat hyvin motivoituneita niin opiskelemaan kuin toteuttamaan unelmiaan ja päämääriään. Tosiaan tämä motivoituminen johtuu hyvästä ja sivistyneestä kehittymisen halusta. Tamperetta kehitellään ja siihen koko ajan rakennetaan uutta, näin myös tamperelaiset ovat; he kehittävät niin itseään kuin omaa kaupunkiaan. Kunnioitettavaa!

Itse olen käynyt monella eri kulttuuritapaamisella ja -dialogeilla. Ihmiset ovat siellä erittäin avuliaita ja inhimillisiä. He ovat suursydämisiä ja tarjoavat apua. En unohda kansainvälistymistä ja mm. TEKO-hanketta, jossa itse olen myös vapaaehtoisena mukana. Se on hyvin monikulttuurinen paikka, jossa tehdään ja autetaan ja ollaan kaikki yhdessä niin suomalaiset kuin monikulttuurisetkin. Kaikki siellä olevat auttavat toisiaan ja rikastuvat toisiltaan.

Näin on, Tampere on kulttuurisesti erittäin rikastuttava kaupunki. Yksi Tampereen rikkaus on monikulttuurisuus, joka puolestaan on avain moniin oviin, kuten tässä; avain Euroopan kulttuuripääkaupunkiin mahdollisesti vuonna 2026!

That’s right, Tampere is a city with a rich and captivating culture. The rich culture can open a huge variety of doors such as: The key to the European Capital of Culture 2026!

نعم، تامبيرا غنيّةً بتعدد الثقافات. و من الأمور التي تجعل تامبيرا غنيّةً هي اَنّها متعدّدة الثقافات، و هذا الغنى من تعدد الثقافات يفتح لِتامبيرا آفاق كثيره لتكون تامبرا العاصمة الثقافية في اوروبا لسنة 2026.

Merim Al-Kharsani on opiskelija ja kirjailija. Hän kirjoitti teoksen Opi suomea Merimin kanssa, joka on erityisesti arabialaisille maahanmuuttajille sekä heidän opettajilleen suunnattu, suomeksi ja arabiaksi kirjoitettu suomen kielioppikirja.