Tampere on paras valinta kulttuuripääkaupungiksi, koska täällä on tekemisen meininki

Kadut ovat samalla paikalla, mutta Tampere niiden ympärillä on muuttunut. Siinä ensimmäinen ajatus, joka iski manselaiseen paluumuuttajaan marraskuun pakkasessa, kun aloitin Tampereen Kannen areenayhtiön toimitusjohtajana.

Vanha kotikaupunki on mennyt harppauksin eteenpäin niistä vuosista, jotka nuoruudessani vietin Viinikassa ja monissa muissa kaupunginosissa – ja siitä on alkuhämmennyksen jälkeen syytä olla iloinen. Tampere on minulle tärkeä kotikaupunki, uusi työni on täällä ja olen palannut kotiin. Kotiin palaaminen oli käynyt useasti mielessä – odotti toteutumista.

Parhaillaan kehitys kaupungissa käy kiivaampana kuin koskaan: Kannen valmistumisen myötä Tampere saa uuden kaupunginosan, ja uusi Kannen areena antaa sille sykkivän sydämen. Areena tuo tullessaan mahtavat puitteet Tampereen ja koko Suomen elämysteollisuudelle. On upeaa päästä osaksi tätä kehitystä.
Tampere on suurkaupunki, jolla on pienen kaupungin sielu ja jossa kaikki on lähellä. Tampere tarjoaa ainutlaatuisen kulttuurikokonaisuuden taiteesta teatteriin, musiikista makujen maailmaan sekä moninaisen urheilun- ja viihteen elämyskeskuksen.

Tampere on paras valinta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026, koska täällä on tekemisen meininki. Tässä ja nyt ja etenkin tulevaisuudessa. Yhdessä rakennamme Tampereesta loistavan kulttuuripääkaupungin ja Suomen käyntikortin Eurooppaan. Meille kaikille toimijoille se tuo tilaisuuden viedä Tampere palveluiden, viestinnän ja tarjonnan osalta seuraavalle tasolle.

Marko Hurme, toimitusjohtaja, Tampereen Kannen areena