Ikaalinen: ison kaupungin kyljessä sijaitseva pieni, ihastuttava ja luonnonkaunis paikka

Musiikki on ilman muuta paras ja helpoin voiteluaine ihmisten ja kulttuurien väliselle vuorovaikutukselle. Musiikki rakentaa välittömästi luottamuksen ihmisten välille kielestä tai politiikan eroista huolimatta. Kieli- ja kulttuurimuuri voi olla toivottoman korkea, mutta jos soitatte yhdessä, kaikki muurit haihtuvat.

Harmonikka on siitä erikoinen soitin, että sen ystävät tuntevat merkillistä hengenheimolaisuutta kaikkialla. Se on kuljettanut minua ympäri maailmaa ja avannut ovia hämmästyttäviin paikkoihin. Samalla olen tullut vakuuttuneeksi, että itse ihmiset ovat kaikkialla pohjimmiltaan samanlaisia kielestä ja kulttuurista riippumatta.

Olen tehnyt pitkähkön työurani musiikkialan valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä mm. festivaalijohtajana ja monien musiikkijärjestöjen johdossa. Toimin mm. pääsihteerinä 45 jäsenmaan kansainvälisessä harmonikkaliitossa (CIA), joka on maailmanlaajuinen musiikin alan yhteistyöjärjestö. EU-maista peräti 17 on siinä jäseninä. CIA on ainutlaatuinen verkosto, joka generoi vilkasta vuorovaikutusta nuorten muusikoiden kesken – myös silloin, kun Tampere valitaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Asun Ikaalisissa, joka on Tampereelle kuin Potsdam Berliinille: ison kaupungin kyljessä sijaitseva pieni, ihastuttava ja luonnonkaunis paikka, jonka sydän henkii kulttuuria ja historiaa. Se on kansainvälisessä kanssakäymisessä verraton valtti!

Kimmo Mattila on musiikin maisteri ja Suomen Harmonikkainstituutin johtaja