Tampereen Arkkitehtuurissa on asennetta!

 

Tampereella yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla historiallinen identiteetti ja ennakkoluuloton asenne kaupunkiympäristön kehittämiseen.

Tammerkosken ja punatiilisten entisten tehdasrakennusten muodostama kansallismaisema on Tampereen rakennetun ympäristön identiteetin rouhea sydän. Raili ja Reima Pietilän työt ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin mestariteoksia. Wivi Lönn perusti Tampereelle ensimmäisenä Suomalaisena naisena arkkitehtitoimiston, jonka tuotantoa ovat keskuspaloasema ja Pyynikin koulu.

Tampere jatkaa yhä tällä rohkealla linjalla rakentaen uusia kaupunginosia, rakennuksia ja infrastruktuuria. Tampereella on mahtava mahdollisuus olla ekologisesti, kulttuurisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä Euroopan kulttuuripääkaupunki!

Kasmir Jolma toimii Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn Tampereen paikallisasiamiehenä sekä yrittäjänä ja opettajana. Kasmir Jolma toimii Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaussa Arkkitehtuuri, design ja kulttuurimaisema -ohjelmaryhmän puheenjohtajana yhdessä Olli-Paavo Koposen kanssa.