Tampere on hiljaisten signaalien tulkitsija, trendsetteri ja megatrendien edelläkävijä

Olen opiskelujen takia tänne muuttanut junantuoma tamperelainen vuodesta 1993. Tampere on aina suhtautunut taiteisiin ja taiteilijoihinsa syvällä intohimolla,ylpeydellä ja rakkaudella. Se on inspiroiva ja luottamuksellinen kasvualusta ennakkoluulottomiin ja kekseliäisiin ammattituotantoihin.

Taiteen tekemisessä minua kiinnostaa yhdistää eri taiteenlajeja ja kulttuureja ja toimintatapoja keskenään ja katsoa mitä törmäyksestä syntyy. Olen tehnyt tankotanssia ja runoutta hoitolaitoksissa, uimahyppyjä runouden,musiikin ja nykytanssin kanssa halleissa. Kokeilen kirjallisuutta liikkeen kanssa ja valokuvataidetta pamflettiteatterin kanssa tai museoteatteria kulttuurivalistuksen muotona. Mitä tahansa mikä näkyy tai kuuluu ajassa. Kiinnostavaa on taide ja kulttuuri, johon jokainen voi ottaa osaa ja joka lisää ihmisten ymmärrystä ja myötätuntoa toisiaan kohtaan.

Tampere on avoin kaikelle uudelle. Se ottaa riemulla vastaan uudet tuulet. Ja mikä parasta, Tampere on monessa edellä aikaansa, hiljaisten signaalien tulkitsija, trendsetteri ja megatrendien edelläkävijä. Siinä näkijä missä tekijä. On vaikea kuvitella luovempaa ja historiaansa ylpeydellä kantavaa alustaa kulttuuripääkaupungiksi.

Karoliina Blackburn on tamperelainen näyttelijä.