Teatterin tuomaa taikaa

Pakolaiset/ Kuvaaja Moe Mustafa

Elisa Piispanen

Olen Itä-Helsingistä kotoisin oleva, nykyään tamperelaistunut näyttelijä, joka on loputtoman kiinnostunut ihmisistä ja kaikesta, mikä ilahduttaa, yhdistää, liikuttaa tai on ihmeellistä.
Koulutukseltani olen oikeustieteen ylioppilas ja teatteritaiteen maisteri.
Valmistuin näyttelijäksi Tampereen yliopiston Näyttelijäntyön laitokselta 1999 ja olen sen jälkeen näytellyt päätoimisesti Tampereen Teatterissa. Vierailevana näyttelijänä olen ollut mm. Q-Teatterissa, Turun kaupunginteatterissa, ja Tampereen Työväen Teatterissa, Teatteri Siperiassa, TV2:n sarjoissa ja lukuisissa erilaisissa taiteilijaryhmissä.

Innostun ryhmätyöstä ja eri taiteenlajien yhdistämisestä uusilla ja oudoillakin tavoilla. Uskon myös oppivani jatkuvasti uutta ja pystyväni mihin tahansa, kunhan vain innostun tarpeeksi. Olen myös hyvä innostamaan ja rohkaisemaan muita uusien kokemusten äärelle.

Huomaan usein etsiytyväni perinteisten esitystilojen, katsomoiden ja esityskäsitysten ulkopuolelle, sellaisiinkin paikkoihin, joissa esityksiä ei yleensä nähdä tai koeta.

Tällä hetkellä Tampereen Teatterissa esittämieni roolien lisäksi kierrän vanhainkodeissa tankotanssi- ja runoesityksellä ”Rakas, Sinä Lennät! ”, yhdessä näyttelijä Karoliina Blackburnin kanssa. Esiinnyn ajoittain myös tavallisten kotien olohuoneissa Kotiteatteri -työryhmän kanssa.

Opetan erilaisille työyhteisöille ja kaikenikäisille ihmisille vuorovaikutustaitoja, itseilmaisua, tiimityöskentelyä, joogaa, yhteisövirkkausta, ilmajoogaa ja ilma-akrobatiaa.
Harrastan avantouintia, saattohoitoa ja pitkänmatkan juoksua.

Minulla on 2 lasta, mies ja kissa.