Suomalaisen designin mekka

Tampere on pieni suuri kaupunki, jolla on aivan erityinen paikka sydämessäni, vaikka moneen kaupunkiin olen rakastunut maailmalla kiertäessäni. Olen syntynyt Tampereella, asunut täällä nuorena aikuisena ja myös sen monissa ympäryskunnissa, Ylöjärvellä, Lempäälässä ja Nokialla. Tampere on kotoisa ja turvallinen, mutta toisaalta myös energinen keskipiste, jossa käyn ostoksilla ja nauttimassa kulttuurista, ravintoloista ja yöelämästä. Ja mikä parasta, täällä on luonto lähellä.

Vaateyritykseni Papu Design Oy:n toimisto on juuri muuttanut Tampereelle, Finlaysonille. Finlayson onkin historiansa puolesta mitä mainioin paikka tekstiilialan yritykselle.

Vaatesuunnittelijana minua kiehtoo erityisesti Tampereen design skene ja kulttuurielämä. DesignOnTampere yhdistys pitää muotoilun kenttää vireänä mm. suosituilla Designtori tapahtumillaan ja yhdistää paikallisia alan toimijoita. Olen todella iloinen siitä, että Tampereesta on viimeisen kymmenen vuoden aikana muotoutunut suomalaisen designin mekka josta tulee suuri osa Suomen mielenkiintoisimmista nousevista design- ja vaateyrityksistä, kuten Mukava, Uhana, Nouki, Nosh Company ja Gugguu, tietenkin Papua unohtamatta!

Tampereen seudulla on hyvä asua ja kasvattaa luovan alan yritystä. Tampere ansaitsisi ehdottomasti paikkansa Euroopan kulttuuripääkaupunkina!

Anna Kurkela on Papu Design oy:n perustaja ja luova johtaja